Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi
SIGURNOST

Sigurno je sigurno

SEAT Alhambra opremljena je brojnim aktivnim i pasivnim sigurnosnim sustavima tako da se na turama sa svojim najmilijima uvijek možete osjećati sigurno, zahvaljujući, između ostalog, sedam zračnih jastuka. SEAT Alhambra je član obitelji u kojega se možete pouzdati.

Sustav nadzora mrtve točke

Uživajte u opuštenoj vožnji

Zahvaljujući praktičnom sustavu nadzora mrtve točke promjena voznog traka sada je još lakša. Vizualni signal na vanjskom zrcalu upozorava vas na vozila koja vam se približavaju u mrtvoj točki. Uz pomoć ove sigurnosne funkcije možete uživati u svakoj vožnji.

POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU

Ostati na pravom putu

Prepoznavanjem oznaka na kolniku potpora zadržavanja vozila na voznom traku može pomoći u izbjegavanju jednog čestog uzroka sudara. Kada sustav otkrije da ste neželjeno izlazite iz voznog traka, upozorava vas zvučno i vizualno te vas polagano vraća natrag. Ova potpora predstavlja svojevrsnog visokotehnološkog anđela čuvara tijekom putovanja.

SUSTAV PREPOZNAVANJA UMORA

Vrijeme je za pauzu

Na temelju kretanja kola upravljača sustav prepoznavanja umora prepoznaje je li vozač preumoran. Ako sustav prepozna pospanog vozača, oglašava se alarm i preporučuje pauzu.

7 ZRAČNIH JASTUKA

Sedmerostruka zaštita

Sigurnost ima prednost: u SEAT Alhambri sedam zračnih jastuka jamči dobar osjećaj da ste u svakom trenutku optimalno zaštićeni. Oni uključuju prednje i bočne zračne jastuke za vozača i suvozača, zračni jastuk za koljena vozača te sustave zračnih jastuka za glavu sprijeda i straga.

Dodatna oprema

Više sigurnosti

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Ova praktična funkcija prepoznaje prometne znakove preko kamere i prikazuje odgovarajuće informacije na zaslonu. Čak i u slučajevima nepreglednosti, zahvaljujući ovoj funkciji sve će vam se nalaziti u vidnom polju.

ISOFIX

SEAT Alhambra opremljena je ISOFIX sustavom osiguranja dječje sjedalice koji omogućuje brzo i sigurno učvršćivanje triju dječjih sjedalica na stražnjoj klupi. Na taj su način vaši maleni optimalno zaštićeni, a vi se možete potpuno opustiti.

Mltikolizijska kočnica

U slučaju sudara sustav aktivira multikolizijsku kočnicu. Kočnica automatski zaustavlja SEAT Ibizu kako bi se izbjegli sekundarni sudari s drugim vozilima ili preprekama.

Sljedeći zavoj sigurno dolazi

Dinamično svjetlo za vožnju zavojima

Dinamično svjetlo za vožnju zavojima kao sastavni dio biksenonskih glavnih svjetla prati kretnje vašeg kola upravljača i na taj način u vožnji bolje osvjetljava zavoje. To vam omogućuje ranije uočavanje karakteristika zavoja ili eventualnih prepreka, odnosno osigurava više vremena za reakciju na kritične situacije.