Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Sigurnost

Sigurno je sigurno

SEAT Alhambra opremljena je brojnim aktivnim i pasivnim sigurnosnim sustavima tako da se na turama sa svojim najmilijima uvijek možete osjećati sigurno, zahvaljujući, između ostalog, sedam zračnih jastuka. SEAT Alhambra je član obitelji u kojega se možete pouzdati.

Sustav nadzora mrtvog kuta

Uživajte u opuštenoj vožnji

Zahvaljujući praktičnom sustavu nadzora mrtve točke promjena voznog traka sada je još lakša. Vizualni signal na vanjskom zrcalu upozorava vas na vozila koja vam se približavaju u mrtvoj točki. Uz pomoć ove sigurnosne funkcije možete uživati u svakoj vožnji.

Potpora zadržavanja vozila u voznom traku

Ostati na pravom putu

Prepoznavanjem oznaka na kolniku potpora zadržavanja vozila na voznom traku može pomoći u izbjegavanju jednog čestog uzroka sudara. Kada sustav otkrije da ste neželjeno izlazite iz voznog traka, upozorava vas zvučno i vizualno te vas polagano vraća natrag. Ova potpora predstavlja svojevrsnog visokotehnološkog anđela čuvara tijekom putovanja.

7 zračnih jastuka

Sedmerostruka zaštita

Sigurnost ima prednost: u SEAT Alhambri sedam zračnih jastuka jamči dobar osjećaj da ste u svakom trenutku optimalno zaštićeni. Oni uključuju prednje i bočne zračne jastuke za vozača i suvozača, zračni jastuk za koljena vozača te sustave zračnih jastuka za glavu sprijeda i straga.

Sustav prepoznavanja umora

Vrijeme je za pauzu

Na temelju kretanja kola upravljača sustav prepoznavanja umora prepoznaje je li vozač preumoran. Ako sustav prepozna pospanog vozača, oglašava se alarm i preporučuje pauzu.

Dodatno

Više sigurnosti

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Ova praktična funkcija prepoznaje prometne znakove preko kamere i prikazuje odgovarajuće informacije na zaslonu. Čak i u slučajevima nepreglednosti, zahvaljujući ovoj funkciji sve će vam se nalaziti u vidnom polju.

ISOFIX

SEAT Alhambra opremljena je ISOFIX sustavom osiguranja dječje sjedalice koji omogućuje brzo i sigurno učvršćivanje triju dječjih sjedalica na stražnjoj klupi. Na taj su način vaši maleni optimalno zaštićeni, a vi se možete potpuno opustiti.

Multikolizijska kočnica

U slučaju sudara sustav aktivira multikolizijsku kočnicu. Kočnica automatski zaustavlja SEAT Alhambru kako bi se izbjegli sekundarni sudari s drugim vozilima ili preprekama.

Želite znati više o modelu SEAT Alhambra?

Sustavi potpore u vožnji su elektronički pomoćni uređaji u motornim vozilima koji pomažu vozaču u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu fizičkim i sistemskim ograničenjima i ne oslobađaju vozača odgovornosti za upravljanje svojim vozilom. Dozanjte (prije vašeg prvog putovanja) u vašem priručniku za uporabu koja su ograničenja sustava potpore u vožnji.