Sigurnost

Blistav primjer sigurnosti.

SEAT Leon Sportstourer sa svojom je opsežnom sigurnosnom opremom u svakoj vožnji tu za vas - od samog početka pa sve do odredišta. Za dobar osjećaj na putu.

Prediktivna regulacija razmaka ACC

Uvijek korak ispred.

Uz pomoć sustava ACC prednji radar stalno registrira potencijalne opasnosti na dionici ispred vas. Bilo da se radi o nekom automobilu koji vam dolazi bočno na vozni trak ili pak o opasnom zavoju - vaš je Leon Sportstourer uvijek spreman na kočenje. Za regulaciju brzine sustav se koristi kamerama i navigacijskim sustavom za analizu zavoja i ograničenja brzine.

Blind-Spot senzor

Vidi i ono što vi ne vidite.

Blind Spot senzor prepoznaje vozila koja se približavaju izvan vašeg vidnog polja na udaljenosti do 70 metara. Sustav će vas i tijekom izlaska iz vozila upozoriti na potencijalne sudare.

Sustavi potpore vozaču

Manje napora. Više sigurnosti.

Exit Assist

Izlazak iz parkirnog mjesta unatrag? Vaš će vas automobil vizualno i zvučno upozoriti na vozila koja se približavaju. Ili će se zaustaviti, ako je to potrebno.

Pre-Crash Assist

Uz pomoć senzora i stražnjih radara ova potpora u kritičnim situacijama priprema vozilo i putnike u vozilu na eventualni sudar, primjerice zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Potpora za približavanje

Dovoljno prostora? Narrow Assist nadzire obje strane automobila tijekom prolaska kroz usku ulicu te vas upozorava kada postane preusko.

Travel Assist

Na cesti. Bolje je igrati na sigurno.

Samo vozite. Sustav Travel Assist koristi se tehnologijom radara kako bi primjerice prepoznao radove na cesti ili uspornike. A brzinu i razmak prilagođava pojedinim situacijama na cesti i stanju u prometu.

Zračni jastuci

U dobrim rukama

Sigurnost u koju se možete pouzdati: sustav zračnih jastuka u SEAT Leonu Sportstourer zaštitit će vas iz bilo kojega kuta.

Želite znati više o SEAT Leonu Sportstourer?

Fotografije su simbolične.

Sustavi potpore dodatni su elektronički uređaji u motornim vozilima koji podržavaju vozača u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu ograničenjima i ne oslobađaju vozača od odgovornosti za upravljanje njegovim vozilom. Molimo, informirajte se (prije vašeg prvog putovanja) u vašim operativnim uputama u kojoj mjeri vas sustav potpore podržava.