Sigurnost

5 zvjezdica za sigurnost.

Potpuno novi SEAT Leon dobio je pet zvjezdica od europske sigurnosne organizacije Euro NCAP.

Čeka vas svijet sigurnosti. Ambiciozan. Asistiran. Automatski. Otkrijte SEAT Leon.

Sustavi potpore

Pogled u svim smjerovima.

Kombinacija sustava potpora pobrinut će se za vašu sigurnost. Od onoga trenutka kada krenete s parkirališta, u zavojima tijekom vožnje i također u slučaju nužde - pružamo vam sveobuhvatnu zaštitu.

Prediktivna regulacija razmaka ACC

Uvijek korak ispred.

Uz pomoć sustava ACC prednji radar stalno registrira potencijalne opasnosti na dionici ispred vas. Bilo da se radi o nekom automobilu koji vam dolazi bočno na vozni trak ili pak o opasnom zavoju - vaš je Leon uvijek spreman na kočenje. Za regulaciju brzine sustav se koristi kamerama i navigacijskim sustavom za analizu zavoja i ograničenja brzine.

Blind-Spot senzor

Jednostavno krenite. Imate zeleno svjetlo.

Blind Spot senzor prepoznaje vozila koja se približavaju izvan vašeg vidnog polja na udaljenosti do 70 metara. Sustav će vas i tijekom izlaska iz vozila upozoriti na potencijalne sudare.

Travel Assist

Više putovanja. Manje vožnje.

Travel Assist omogućava poluautomatiziranu vožnju kroz cijeli raspon brzina. On vam pomaže u pravovremenom prepoznavanju radova na cesti, uspornika itd.

Sigurnost prije svega.

Na sunčanoj strani. Sa sigurnošću.

Exit Assist

Izlazak iz parkirnog mjesta unatrag? Vaš će vas automobil vizualno i zvučno upozoriti na vozila koja se približavaju. Ili će se zaustaviti, ako je to potrebno.

Pre-Crash Assist

Uz pomoć senzora i stražnjih radara ova potpora u kritičnim situacijama priprema vozilo i putnike u vozilu na eventualni sudar, primjerice zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Potpora za približavanje

Dovoljno prostora? Narrow Assist nadzire obje strane automobila tijekom prolaska kroz usku ulicu te vas upozorava kada postane preusko.

Emergency Assist - potpora za hitne slučajeve 3.0

Vaš spasitelj u slučaju nužde

Ako vozač prestane reagirati, sustav će samostalno preuzeti kontrolu nad vozilom: uključit će uređaj za svjetlosno upozorenje, zadržat će vozilo na voznom traku te će ga zaustaviti.

Zračni jastuci

Uvijek mirno. I sa zračnim jastucima.

Sigurnost u koju se možete pouzdati: sustav zračnih jastuka u SEAT Leonu zaštitit će vas iz bilo kojega kuta.

Želite znati više o SEAT Leonu?

Fotografije su simbolične.

Sustavi potpore dodatni su elektronički uređaji u motornim vozilima koji podržavaju vozača u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu ograničenjima i ne oslobađaju vozača od odgovornosti za upravljanje njegovim vozilom. Molimo, informirajte se (prije vašeg prvog putovanja) u vašim operativnim uputama u kojoj mjeri vas sustav potpore podržava.