Sigurnost

Sigurna kao izlazak sunca.

Čeka vas novi svijet sigurnosti. Ambiciozan. Asistiran. Automatski. Otkrijte novi SEAT Leon.

Sustavi potpore

Pogled u svim smjerovima.

Kombinacija sustava potpora pobrinut će se za vašu sigurnost. Od onoga trenutka kada krenete s parkirališta, u zavojima tijekom vožnje i također u slučaju nužde - pružamo vam sveobuhvatnu zaštitu.

Prediktivna regulacija razmaka ACC

Uvijek korak ispred.

Uz pomoć sustava ACC prednji radar stalno registrira potencijalne opasnosti na dionici ispred vas. Bilo da se radi o nekom automobilu koji vam dolazi bočno na vozni trak ili pak o opasnom zavoju - vaš je novi Leon uvijek spreman na kočenje. Za regulaciju brzine sustav se koristi kamerama i navigacijskim sustavom za analizu zavoja i ograničenja brzine.

Blind-Spot senzor

Jednostavno krenite. Imate zeleno svjetlo.

Blind Spot senzor prepoznaje vozila koja se približavaju izvan vašeg vidnog polja na udaljenosti do 70 metara. Sustav će vas i tijekom izlaska iz vozila upozoriti na potencijalne sudare.

Travel Assist

Više putovanja. Manje vožnje.

Travel Assist omogućava poluautomatiziranu vožnju kroz cijeli raspon brzina. On vam pomaže u pravovremenom prepoznavanju radova na cesti, uspornika itd.

Sigurnost prije svega.

Na sunčanoj strani. Sa sigurnošću.

Exit Assist

Izlazak iz parkirnog mjesta unatrag? Vaš će vas automobil vizualno i zvučno upozoriti na vozila koja se približavaju. Ili će se zaustaviti, ako je to potrebno.

Pre-Crash Assist

Uz pomoć senzora i stražnjih radara ova potpora u kritičnim situacijama priprema vozilo i putnike u vozilu na eventualni sudar, primjerice zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Potpora za približavanje

Dovoljno prostora? Narrow Assist nadzire obje strane automobila tijekom prolaska kroz usku ulicu te vas upozorava kada postane preusko.

Potpora za hitne slučajeve 3.0

Vaš spasitelj u slučaju nužde

Ako vozač prestane reagirati, sustav će samostalno preuzeti kontrolu nad vozilom: uključit će uređaj za svjetlosno upozorenje, zadržat će vozilo na voznom traku te će ga zaustaviti.

Zračni jastuci

Uvijek mirno. I sa zračnim jastucima.

Sigurnost u koju se možete pouzdati: sustav zračnih jastuka u novom SEAT Leonu zaštitit će vas iz bilo kojega kuta.

Želite znati više o novom SEAT Leonu?