Marka ulaže 5,3 milijuna eura u svoje nove objekte

CUPRA otvara vrata novog sjedišta s predstavljanjem prvog modela CUPRA Leon

20.02.2020
  • Marka najavljuje ofenzivu proizvoda koja objedinjuje visoke performanse i elektrifikaciju
  • CUPRA Racing predstavlja dva trkaća automobila i potvrđuje svoje sudjelovanje na PURE ETCR
  • Serijska verzija modela CUPRA Formentor bit će predstavljena na sljedećem Sajmu automobila u Ženevi
  • Inauguracija objekta CUPRA Garage okuplja CUPRA ekipu, uključujući novog ambasadora Marca ter Stegena, Mattiasa Ekströma i Fernanda Belasteguína

Oko svoje druge obljetnice, marka CUPRA predstavila je novo sjedište marke, objekt CUPRA Garage, koje se nalazi odmah pokraj korporativnog sjedišta marke SEAT. Tijekom inauguracije prvi je put, i to na globalnoj razini, ova marka automobila predstavila liniju prvog modela CUPRA Leon, uključujući nove trkaće automobile, a također kreće na put prema elektrifikaciji zahvaljujući svojem prvom hibridnom modelu.

Nakon što je 2019. godinu zaključila rastom većim 71,8 % od prethodne godine i s gotovo 24 700 prodanih vozila, marka CUPRA započela je 2020. godinu s cijelim nizom noviteta. Uz otvaranje vrata svojeg novog doma, ekološki učinkovite zgrade koja se proteže na 2400 četvornih metara i čiji dizajn nalikuje trkaćoj stazi, marka provodi redizajn svoje radionice za trkaće automobile koja se naziva CUPRA Racing Factory. Marka CUPRA uložila je 5,3 milijuna eura u svoje nove objekte, a oni nude dovoljno prostora za 200 zaposlenika.

"Odluka za uspostavljanjem marke CUPRA kao nezavisne marke prije dvije godine nije mogla polučiti bolji rezultat jer je u ovom kratkom razdoblju postala naša najprofitabilnija poslovna jedinica. CUPRA pruža marki SEAT priliku za proizvodnju profitabilnijih modela i akviziciju novih kupaca, a ove nam dvije marke, zajednički promatrano, pružaju resurse i operativnu bazu za daljnji rast. Sada smo odlučili osnažiti marku tako što ćemo izgraditi njezino vlastito korporativno sjedište", rekao je Carsten Isensee, predsjednik uprave marke SEAT i izvršni potpredsjednik nadležan za financije i IT, tijekom konferencije za medije održane povodom predstavljanja modela CUPRA Leon.

2020.: ključna godina

Ove je godine cilj marke CUPRA pokazati svoje sposobnosti na automobilskom tržištu širenjem svoje ponude i međunarodnom ekspanzijom. Uz uspjeh modela CUPRA Ateca marka će obogatiti svoju ponudu proizvoda prvim modelom CUPRA Leon, u verzijama hatchback i Sportstourer, te modelom CUPRA Formentor, prvim vozilom dizajniranim posebno za marku.

Predsjednik uprave marke CUPRA i izvršni potpredsjednik marke SEAT nadležan za prodaju i marketing, Wayne Griffiths, istaknuo je sljedeće: "Rezultati koji su postignuti tijekom proteklih dviju godina, s gotovo 40 000 prodanih automobila, dokaz su iznimnog potencijala ove marke. Marka CUPRA raste više no što smo mi ikada mogli očekivati, a sada ulazimo u novu fazu, u okviru koje ćemo pokazati da sportski karakter može biti električni. Predstavljanje naših vlastitih modela, kao što su CUPRA Leon i CUPRA Formentor, ove će nam godine omogućiti postizanje našega prvobitnog cilja: udvostručavanja prodaje tijekom razdoblja od dvije do četiri godine."

Griffiths je također najavio da će proizvodni model vozila CUPRA Formentor prvi put biti predstavljen javnosti tijekom ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi, a očekuje se da će biti uveden na tržište tijekom druge polovice godine.

Prvi član obitelji

Marka CUPRA iskoristila je priliku službenog otvorenja svojeg sjedišta za predstavljanje nove obitelji modela CUPRA Leon, najprodavanijeg modela marke, čija je posljednja generacija prodana u 44 000 primjeraka tijekom razdoblja od četiri godine. Kako bi se potaknuo razvoj poduzeća, marka CUPRA predstavila je verzije hatchback i Sportstourer s bogatom ponudom motora visokih performansi, od benzinskog do plug-in hibridnog motora u tri varijante snage: 245, 300 i 310 KS.

CUPRA Leon, koji će na tržište biti uveden tijekom posljednjeg tromjesečja ove godine, smatra se "kraljem Leona". Prvi CUPRA Leon s logotipom marke odlikuje se dizajnom, komforom i najsuvremenijom tehnologijom za automobilske entuzijaste koji su otvoreni za elektrifikaciju te u potrazi za zabavom tijekom vožnje i vrhunskim performansama.

Podrijetlo pokazuje put

Marka CUPRA također je otkrila novu verziju modela CUPRA e-Racer, prvog potpuno električnog trkaćeg automobila na svijetu. Predsjednik uprave marke Wayne Griffiths potvrdio je sudjelovanje marke CUPRA na utrci električnih automobila PURE ETCR, koja će se održati tijekom ove godine, a startne će pozicije zauzeti Mattias Ekström i Jordi Gené.

Inženjeri marke koja potječe iz svijeta utrka razvili su novi benzinski trkaći automobil, CUPRA Leon Competición. Ekström i Gené imali su čast predstaviti vozilo te su istaknuli njegova poboljšanja u području aerodinamičke učinkovitosti i upotrebe laganih komponenti proizvedenih 3D ispisivanjem radi bolje raspodjele težine.

Novi dom za CUPRA ekipu

Povodom inauguracije objekta CUPRA Garage okupila se CUPRA ekipa, koja od posljednjeg tjedna ima i novog člana, golmana nogometnog kluba F.C. Barcelona Marca ter Stegena. Njemački je igrač stigao na kotačima jednog od 1999 primjeraka limitiranog izdanja modela CUPRA Ateca te je službeno predstavljen uzvanicima i predstavnicima medija.

Tijekom događaja otvorenja marka CUPRA okupila je elitni tim šampiona, među koje se ubrajaju četiri ambasadora iz svijeta padela, uključujući Argentinca Fernanda Belasteguína, Pablo Lima, Alejandra Salazar i Ariana Sánchez, te dobitnik olimpijske medalje Saúl Craviotto i vozač utrka Mikel Azcona.

Širenje svijeta marke CUPRA

U skladu sa svojim ciljem stvaranja ekskluzivnih, ograničenih edicija proizvoda koji predstavljaju životni stil marke, marka CUPRA predstavila je nekoliko prototipova nastalih u okviru novih suradnji. Tvrtka za proizvodnju rasvjete Marset potpisuje proizvod CHISPA, prijenosnu svjetiljku dizajniranu ekskluzivno s korporativnim identitetom marke. K tomu je marka obuće Mikakus predstavila prototip para sportske obuće dizajniranog za marku. Nadalje, CUPRA je pokazala električni, ultra lagani i preklopni bicikl ručno izrađen i osmišljen by UNNO iz Barcelone.

Usto je marka CUPRA proširila svoju liniju torbi i sunčanih naočala u suradnji s talijanskim studijima TRAKATAN i L.G.R. Cilj je marke surađivati s ljudima i poduzećima koji govore istim jezikom dizajna i dijele svoj način stvaranja doživljaja.