Predstavljanje modela CUPRA Formentor

SEAT i CUPRA kreću na Sajam automobila u Ženevi s cijelim nizom novih vozila

26.02.2020

▪  CUPRA Formentor, prvi model razvijen ekskluzivno za marku CUPRA, sljedeći će tjedan biti predstavljen u okviru svoje svjetske premijere
▪  Premijera prvog modela CUPRA Leon, koji će biti predstavljen u verzijama s 5 vratima i u verziji Sportstourer
▪  Potpuno novi SEAT Leon bit će predstavljen s cjelokupnom ponudom alternativnih pogonskih sustava, uključujući verziju na komprimirani zemni plin (CNG)
▪  Na Salonu automobila održat će se premijera modela SEAT Tarraco FR, dugo iščekivanog modela koji unosi novu dimenziju u najveći SUV marke
▪  Marka SEAT također će predstaviti novitete u pogledu urbane mobilnosti, koji su prvobitno bili planirani za Sajam mobilnih tehnologija Mobile World Congress

Ovogodišnji Salon automobila u Ženevi na jednom će mjestu okupiti cijeli niz novih i uzbudljivih vozila i noviteta, uključujući svjetsku premijeru modela CUPRA Formentor, prvog vozila razvijenog ekskluzivno za marku CUPRA, te predstavljanje prvog modela CUPRA Leon javnosti.

Marka SEAT također će proslaviti predstavljanje potpuno novog modela SEAT Leon javnosti s cjelokupnom ponudom alternativnih pogonskih sustava - prvi će put biti predstavljena djelomično hibridna i plug-in hibridna verzija te verzija na komprimirani zemni plin (CNG) - te će se također održati premijera modela SEAT Tarraco FR.

"Sajam automobila u Ženevi bit će među prvim događanjima na kojem će kupci moći vidjeti našu ofenzivu proizvoda za 2020. godinu: modele SEAT Leon, CUPRA Leon i CUPRA Formentor, a svi će oni biti dostupni u plug-in hibridnim verzijama. Ovi će proizvodi obje marke podići na sljedeću razinu."

Izvršni potpredsjednik marke SEAT nadležan za prodaju i marketing te predsjednik uprave marke CUPRA Wayne Griffiths rekao je "Ispunjavamo tržišne zahtjeve kako bismo mogli nuditi učinkovita, povezana i sigurna vozila s najboljim performansama koja mogu pružiti sve što naši kupci očekuju, dok i dalje ustrajemo u svojem nastojanju da smanjimo štetan utjecaj na okoliš."

Marka će također iskoristiti priliku da predstavi novitete u pogledu urbane mobilnosti koji su prvobitno bili planirani za Svjetski sajam mobilnih tehnologija Mobile World Congress, uključujući svjetsku premijeru modela eScooter.

Potpuno novi SEAT Leon postavlja mjerila

Na ovogodišnji Salon automobila u Ženevi potpuno novi SEAT Leon dolazi s cjelokupnom ponudom alternativnih pogonskih sustava. Potpuno novi SEAT Leon prvi će put biti predstavljen u djelomično hibridnoj (eTSI), plug-in hibridnoj (eHYBRID) i CNG (TGI) varijanti. To je važna prekretnica jer cjelokupna  automobilska industrija nastoji kupcima na raspolaganje staviti raznoliku ponudu mogućnosti za odabir.

CNG (TGI)

Potpuno novi SEAT Leon prvi će put biti predstavljen s 1,5-litrenim TGI motorom na komprimirani zemni plin (CNG) koji se odlikuje snagom od 96 kW / 130 KS. Vozilo sadrži tri spremnika za CNG s ukupnim neto kapacitetom od 17,3 kg, čime se potpuno novom modelu SEAT Leon TGI osigurava doseg do 440 km na CNG bez potrebe za točenjem goriva. A kada se spremnici za CNG isprazne, motor se automatski prebacuje na benzinski sustav do dolaska na sljedeću najbližu postaju za točenje CNG-a. Kada se dospije do nje, postupak točenja jednako je jednostavan kao za bilo koju drugu ponuđenu varijantu vozila.

Potpuno novi SEAT Leon TGI također podiže praktičnost, komfor i užitak tijekom vožnje na sljedeću razinu jer sada sadrži tehnologiju Digital Cockpit marke SEAT - što je novitet za bilo koje vozilo u ponudi CNG vozila marke - i time pruža jasnije informacije za vozača. Dodatno treba istaknuti uvođenje sustava profila vozača marke SEAT, što znači da kupci u većoj mjeri mogu prilagoditi način vožnje kako bi bio u skladu s njihovim individualnim preferencijama. Dostupna su četiri modusa: Eco, Normal, Sport i Individual, što potpuno novi SEAT Leon TGI čini još atraktivnijim odabirom.

PHEV (eHYBRID) i mHEV (eTSI)

Budući da marka SEAT proširuje svoju upotrebu električne energije, četvrta generacija modela Leon također obuhvaća napredni plug-in hibridni pogonski sustav. Kombinacijom TSI benzinskog motora i elektromotora generira se snaga koja iznosi 150 kW / 204 KS. Zahvaljujući paketu baterija od 13 kWh automobil nudi potpuno električni doseg do 60 km - što je savršeno za povećanje učinkovitosti ili vožnju gradskim ulicama u područjima u kojima su propisi o kakvoći zraka stroži.

Potpuno novi SEAT Leon također obuhvaća djelomično hibridnu tehnologiju (eTSI), čime ovo kompaktno vozilo pruža još veće razine učinkovitosti. Ovaj sustav, koji je dostupan s 1,0-litrenim TSI motorom snage 81 kW / 110 KS i 1,5-litrenim benzinskim motorom snage 110 kW / 150 KS (ekskluzivno dostupan s tehnologijama DSG i "shift-by-wire"), kombinira djelomično hibridnu tehnologiju snage 48 V i motor na izgaranje, čime se, između ostalog, pridonosi učinkovitosti elektrifikacije.

SEAT Tarraco povećava svoju atraktivnost

SEAT Tarraco važno je vozilo za marku, a potražnja kupaca za najvećim SUV-om u ponudi i dalje je velika. Kao što je slučaj s drugim automobilima u ponudi, kupci su s nestrpljenjem iščekivali sljedeću razvojnu fazu vozila s uvođenjem varijante opreme FR s izraženijim sportskim karakteristikama.

Varijanta opreme FR sa sobom donosi dodatnu razinu atraktivnosti s nizom poboljšanja u pogledu vanjskog i unutrašnjeg dizajna vozila. Modelu Tarraco izvana su dodani rešetka hladnjaka specifična za ovu varijantu opreme, širi kotači i crni okviri kućišta kotača, crni krovni nosači i okviri prozora s vanjskim zrcalima izvedenim u Cosmo sivoj boji. Na stražnjem dijelu vozila novi sportski spojler, svjetlo "coast-to-coast", ekskluzivni stražnji difuzor, logotip FR na stražnjem poklopcu i ugravirani naziv "Tarraco" izveden rukopisom pridonose diferencijaciji njegova izgleda.

Varijanta opreme FR za model Tarraco obogaćena je ponudom Merlot crvene, nove i ekskluzivne vanjske boje. Njegov je izgled upotpunjen opcijskim 20" FR kotačima od lakog metala (serijski: 19" FR strojno polirani kotači od lakog metala). U unutrašnjosti vozila novo sportsko kolo upravljača koje krasi logotip FR,  aluminijske nožne papučice, 9,2" infotainment sustav i ekskluzivna električna sportska sjedala s memorijskom funkcijom osiguravaju da će se model Tarraco FR istaknuti među drugim vozilima u ponudi.

Model Tarraco također profitira od sportskog ovjesa kako bi se osigurali vožnja i rukovanje koji se i očekuju od vozila koje krasi amblem ove marke, čime se ono dodatno ističe među ostalim dostupnim opcijama varijanti opreme (Style i Xcellence).

CUPRA juri na tržište

CUPRA Leon

Svoje prvo predstavljanje javnosti imat će model CUPRA Leon, dostupan u varijantama karoserije s 5 vratima i u varijanti Sportstourer, a on nudi progresivan, dinamičan dizajn s visokokvalitetnom unutrašnjošću, visokom razinom doživljaja u vožnji i bogatom ponudom elemenata za individualizaciju.

Pritom su performanse i dinamičnost karakteristike koje će zapanjiti većinu ljudi, a potpuno novi CUPRA Leon nipošto neće razočarati u tom pogledu. Ponuda pogonskih sustava obuhvaća 2,0- litrene benzinske motore snage 245 KS, 300 KS i 310 KS (ekskluzivno dostupno u varijanti Sportstourer s tehnologijom 4Drive), a svi su oni ekskluzivno dostupni s tehnologijama DSG i "shift-by-wire". S druge strane, u svijetu koji se neprestano trudi smanjiti svoj negativan utjecaj na okoliš, model CUPRA Leon prvi put nudi plug-in hibridnu verziju s vrhunskim performansama, koja se odlikuje snagom od 245 KS kada oba motora - motor na izgaranje i elektromotor - rade istovremeno.

CUPRA e-Racer

Svijet motosporta mijenja se i prilagođava sve većim pritiscima onih koji donose pravila koja se odnose na cijeli svijet, a marka CUPRA pridonosi toj tranziciji razvojem prvog potpuno električnog trkaćeg automobila na svijetu. CUPRA e-Racer donosi sve prednosti potpuno električnog pogonskog sustava. Četiri elektromotora udružuju se kako bi se osigurali najveća snaga od 680 KS i okretni moment od 960 Nm s pogonom na paket baterija snage 65 kWh.

Od 2021. godine održavat će se natjecanje za električne trkaće automobile PURE ETCR, kojim se želi istaknuti koliko su natjecanja isključivo električnih trkaćih automobila drukčija te koju razinu zabave ova vrsta tehnologije može osigurati.

CUPRA Formentor

Međutim, zabava ne prestaje ovdje: marka CUPRA donosi sljedeću fazu svojeg plana rasta na Salon automobila u Ženevi. CUPRA Formentor, prvi model razvijen ekskluzivno za marku CUPRA, zasjat će pod svjetlima pozornice povodom svoje svjetske premijere.