Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

SEAT web konferencija za medije

SEAT predstavlja glavne novitete marke za salon automobila u Frankfurtu tjedan dana prije njegovog početka

09.04.2017
  • Marka SEAT otkrila je svoje glavne novitete na ekskluzivnoj video web konferenciji za medije tjedan dana prije Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu
  • Leon CUPRA R, najsnažniji model koji je marka SEAT ikad proizvela
  • Svjetska premijera novog modela SEAT Arona: najnoviji izdanak marke SEAT imat će svoj službeni debi na frankfurtskom salonu automobila
  • Alexa tvrtke Amazon, inovativni digitalni pomoćnik s upravljanjem glasovnim naredbama, sa sobom donosi najnapredniju povezivost i najsigurniju tehnologiju
  • SEAT obznanjuje finaliste natječaja za odabir naziva sljedećeg velikog SUV-a
  • Lansiranje nove 1,0 SEAT Ibize TGI s pogonom na stlačeni prirodni plin (CNG) predstavlja još jedan iskorak marke SEAT prema čistoj i učinkovitoj energiji

Velika Gorica, 4. rujna 2017. godine - Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, otkrio je predstavnicima medija novitete s nadolazećeg salona automobila u Frankfurtu putem web konferencije za medije.

Tijekom prvog dana ovoga posebnog događanja modeli Arona i Leon CUPRA R bit će u središtu pozornosti te će se predstaviti na poseban način. U utorak, 12. rujna, u 12:15 sati, konferenciju za medije marke SEAT vodit će Luca de Meo, predsjednik uprave marke SEAT, koji će javnosti predstaviti korporativnu statistiku, novi model Arona, Leon CUPRA R, Alexu te k tomu javno obznaniti finaliste natječaja za odabir naziva novoga velikog SUV-a. U popodnevnim će se satima članovi uprave dva puta obratiti medijima: Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing, i dr. Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, u 15:00 sati predstavit će novi model Leon CUPRA R i buduće poslovne projekte za seriju CUPRA, a Ned Curic, potpredsjednik za Alexu tvrtke Amazon, i dr. Matthias Rabe u 16:30 sati pričat će o integraciji Alexe, novoga inovativnog digitalnog pomoćnika s upravljanjem glasovnim naredbama, u ponudu modela marke SEAT.

SEAT prolazi kroz jedno od najboljih razdoblja u povijesti tvrtke. U posljednje je četiri godine marka SEAT ostvarila porast od 30 %; lani je prodala gotovo 410 000 vozila i ostvarila operativnu dobit od 143 milijuna eura, što predstavlja najbolji rezultat tvrtke ikad. U prvih osam mjeseci 2017. godine marka SEAT prodala je više od 310 000 vozila, što predstavlja povećanje veće od 13 % u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. To je ujedno najbolji rezultat od 2001. godine.

Rast prodaje u 2017. godini odražava se i na financijske rezultate marke SEAT za prvo polugodište. U prvoj polovici tekuće godine operativna dobit rasla je za 40,9 % u usporedbi s istim razdobljem 2016. godine, postigavši rekordan iznos od 130 milijuna eura. Promet je istovremeno porastao za 12,7 % u prvih šest mjeseci tekuće godine te iznosi 5,054 milijuna eura.

CUPRA R, najsnažnije i najekskluzivnije vozilo marke SEAT - samo u ograničenom izdanju

Novi SEAT Leon Cupra R bez sumnje će privući poglede svih posjetitelja izložbenog prostora španjolske marke na IAA-u 2017. Najsnažniji cestovni automobil u povijesti marke SEAT ujedno će biti i najekskluzivniji zbog činjenice što će njegova proizvodnja biti ograničena na 799 vozila. Novi SEAT Leon Cupra R bit će dostupan s ručnim (310 KS) i DSG mjenjačem (300 KS), sa šest stupnjeva prijenosa i pogonom na prednje kotače. Pojedini detalji na karoseriji posebno se ističu, primjerice ekskluzivni detalji od ugljičnih vlakana na prednjem i stražnjem spojleru te bočnim pragovima i stražnjem difuzoru, vanjska zrcala u optici bakra te naplatci, dok kućišta kotača i prednji dio vozila poprimaju novi, izraženiji dizajn oko otvora za zrak. SEAT Leon CUPRA R bit će dostupan krajem 2017. godine, a 799 sretnih vlasnika moći će uživati u unutrašnjosti koja se također odlikuje elementima od ugljičnih vlakana i optike bakra te kolu upravljača i ručici mjenjača s presvlakom od materijala Alcantara®. Na raspolaganju će stajati tri opcije boja: Midnight crna, Pyrenees siva (nijedna ne zahtijeva nadoplatu) i ekskluzivna Matte siva.

Novi Leon CUPRA R također dobiva nekoliko novih dodataka. Na prednjoj osovini modificirani su nagib i adaptivni ovjes DCC (adaptivna regulacija voznog postroja), kao i kočnice Brembo. U vozilo je ugrađen i novi ispušni sustav, zbog čega se ono odlikuje izraženijim sportskim karakterom, no prije svega predstavlja neponovljivi model rezerviran za 799 najzahtjevnijih vozača marke.

Nova SEAT Arona - svjetska premijera

Marka SEAT s novim modelom Arona stupa u segment kompaktnih crossovera. I ne samo to - na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu krenut će prodaja modela Arona jer će se narudžbe za novi crossover zaprimati isti dan kada će vozilo proslaviti svoj debi. Prva vozila isporučit će se kupcima krajem studenog, a početna cijena za Njemačku i Španjolsku objavit će se tijekom prvog dana konferencije za medije. Dolazak Arone u Hrvatsku očekuje se krajem godine.

Namijenjena onim vozačima koji su u potrazi za posebno uzbudljivom komponentom njihova iskustva vožnje, Arona zauzima mjesto u ponudi SUV-ova marke SEAT u segmentu ispod modela Ateca te će, nakon modela Ibiza, biti drugo vozilo proizvedeno na temelju platforme MQB A0. Izrađeno ekskluzivno u Martorellu, ono se ističe svojim

dizajnom, visinom, širinom, kompaktnim dimenzijama crossovera, svestranim mogućnostima individualizacije i najnaprednijom tehnologijom sigurnosti i povezivosti.

Arona nastavlja s najvećom proizvodnom ofenzivom ikada, koja će se nakon modela Ateca, redizajniranog modela Leon i novog modela Ibiza sljedeće godine upotpuniti velikim SUV-om.

Alexa tvrtke Amazon - vaš osobni glasovni pomoćnik

Od svih europskih proizvođača automobila, vozila marke SEAT bit će prva u koja će se kao interaktivna govorna usluga integrirati Alexa. Ona će biti dostupna krajem tekuće godine u modelima Leon i Ateca, te sljedeće godine u modelima Ibiza i Arona.

Marka SEAT na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu najavljuje integraciju Amazonove govorne usluge Alexa u svoje modele. Cilj ove integracije između tvrtki SEAT i Amazon Alexa usluge jest ponuditi integraciju pametnih rješenja i još bolje iskoristiti vrijeme provedeno u automobilu.

S integracijom Alexe u SEAT modele, vozačima će se kroz jednostavan razgovor omogućiti između ostaloga pronalazak odredišta, najbliže autokuće ili restorana. No najbolje od svega jest što je ovo tek početak - evolucija pomoćnika Alexa i njegova integracija u vozila marke SEAT tek su počele.

Objava najboljih naziva za veliki SUV marke SEAT

Postupak javnog glasovanja marke SEAT za odabir naziva velikog SUV-a stvorio je velika očekivanja. Inicijativa #SEATseekingName rezultirala je s ukupno devet odabranih prijedloga za naziv za treći SUV španjolske marke. On će se u prodaji naći od kraja 2018. godine. Među 10 130 zaprimljenih prijedloga odabrano je devet naziva koji potječu iz španjolskog zemljopisa, a oni će 12. rujna imati priliku postati jednim od finalista. To su:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

Marka će finaliste predstaviti 12. rujna tijekom konferencije za medije na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu. Od tada do 25. rujna svi koji žele glasovati za svojeg omiljenog kandidata moći će to učiniti na stranicama seat.com/seekingname i seat.es/buscanombre, a naziv s najviše glasova proglasit će se pobjednikom.

Prijelaz na CNG

SEAT naposljetku želi predstaviti potencijal marke s CNG modelima. Nadovezujući se na uspješno uvođenje CNG modela u serije Leon i Mii, sada je na red došla nova SEAT Ibiza. Nova 1,0 SEAT Ibiza TGI predstavit će se u Frankfurtu kao snažan dokaz povjerenja marke SEAT u stlačeni prirodni plin (CNG) kao čisto i učinkovito gorivo. Stlačeni prirodni plin predstavlja ekološku alternativu koja će obilježiti prijelaz s

tradicionalnih pogonskih sklopova na električne motore. CNG k tomu objedinjuje najbolje iz obaju svjetova, kako dizela tako i benzina, s obzirom da su njegove emisije dušikova oksida u usporedbi s dizelskim motorima niže za 85 %. Istovremeno se u usporedbi s benzinskim motorima za 25 % smanjuju i emisije CO2, baš poput emisija gotovo svih lebdećih krutih čestica.

Ibiza 1,0 TGI proizvodit će se na istoj proizvodnoj liniji kao ostatak serije zahvaljujući fleksibilnosti koju omogućuje nova modularna platforma MQB A0. Vozilo će se zbog toga podvrgnuti jednakim standardima ispitivanja u pogledu tehničkog odobrenja, kontrole kvalitete i trajnosti, u kombinaciji s ukupnim jamstvom marke SEAT i svim kvalitetama nove serije modela Ibiza u pogledu sigurnosti, povezivosti, dizajna, udobnosti, preciznosti i kvalitete vožnje.

Za vozilo 1,0 Ibiza TGi na raspolaganju stoje tri spremnika za gorivo: jedan za benzin i dva za CNG zbog činjenice što njegov motor savršeno surađuje s objema vrstama goriva te postiže ukupni kombinirani doseg od gotovo 1200 kilometara (390 s CNG-om), dok emisije CO2 u CNG načinu rada iznose svega 88 g/km. Nijedna druga tehnologija ne može se mjeriti s modelom 1,0 Ibiza TGI kada je riječ o dosegu goriva, a u usporedbi s električnim vozilima vozač nikada neće morati brinuti o praznoj bateriji ili nedostatku goriva. Dostupna s varijantom opreme Style, 1,0 Ibiza TGI odlikuje se niskim operativnim troškovima zahvaljujući nižoj cijeni CNG-a i štedljivoj potrošnji goriva motora.

SEAT je jedina tvrtka koja dizajnira, razvija, proizvodi i plasira automobile na tržište u Španjolskoj. Ovaj član međunarodnog Volkswagen koncerna ima svoje sjedište u Martorellu (Barceloni), izvozi 81 % svojih vozila te je prisutan u više od 80 zemalja preko mreže od 1700 autokuća. SEAT je u 2016. godini bilježio operativnu dobit od 143 milijuna eura, najveću u povijesti marke te je u svijetu ostvario prodaju od gotovo 410 000 vozila.

SEAT grupa zapošljava više od 14 500 stručnjaka na svoje tri proizvodne lokacije - Barcelona, El Prat de Llobregat i Martorell, gdje se proizvode vrlo uspješni modeli Ibiza i Leon. Tvrtka k tomu proizvodi modele Ateca i Toledo u Češkoj Republici, Alhambra u Portugalu i Mii u Slovačkoj.

Međunarodni proizvođač ima i Tehnički centar, koji radi kao centar znanja i okuplja 1000 inženjera koji su pogonska sila koja se krije iza inovacija za vodeće industrijske investitore s područja istraživanja i razvoja u Španjolskoj. SEAT već implementira najnoviju tehnologiju povezivosti u svoje modele vozila te je trenutačno angažiran u postupku globalne digitalizacije tvrtke kako bi se promicala mobilnost budućnosti.