Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Nova Arona, Leon Cupra R i Amazon Alexa

Protagonisti na IAA-u 2017. – novi modeli, nova tehnologija

09.12.2017

Frankfurt, 12. rujna 2017. godine - SEAT predstavlja svoje najnovije proizvode na večernjem događanju Volkswagen koncerna prije službenog otvaranja ovogodišnjeg Međunarodnog salona automobila u Frankfurtu. Nova Arona i Leon CUPRA R te Amazon Alexa, inovativna digitalna usluga s glasovnom aktivacijom, te su posebne noći bili protagonisti marke SEAT. Predsjednik uprave tvrtke Volkswagen AG Matthias Müller imao je glavnu riječ i bio odgovoran za predstavljanje najnovijih modela na koje su pozvani svi predstavnici medija kako bi dobili uvid u uzbudljive inovacije Volkswagen koncerna.


Arona, Leon CUPRA R i Amazon Alexa nalazili su se u središtu pozornosti 11. rujna, prvog dana za predstavnike medija na salonu IAA u Frankfurtu. Predsjednik marke SEAT Luca de Meo vodi konferenciju za medije u izložbenom prostoru marke SEAT u 12:15 sati i govori o novim modelima Arona, Leon CUPRA R, usluzi Amazon Alexa i finalistima za odabir naziva budućega velikog SUV-a marke SEAT. Tijekom popodneva, u 15 sati, Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing, i dr. Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, govore o novom Leonu CUPRA R te o budućim projektima u sklopu modelske linije CUPRA. Naposljetku, u 16:30 sati, Ned Curic, potpredsjednik odjela za automobilsku integraciju usluge Amazon Alexa, i dr. Matthias Rabe govore o integraciji nove, inovativne usluge Amazon Alexa s glasovnom aktivacijom u modele marke SEAT.

Nova SEAT Arona

Nakon prvog pojavljivanja u Barceloni pred 250 međunarodnih novinara u lipnju, nova SEAT Arona imat će svoje međunarodno predstavljanje na salonu IAA u Frankfurtu. Tom prilikom objavit će se cijene i zaprimati prve narudžbe za najnovije vozilo marke SEAT.

Nova Arona, treći lansirani model marke SEAT u 2017. godini nakon novih modela Leon i Ibiza, predstavlja daljnji iskorak u najvećoj ofenzivi proizvoda koju je ova marka ikad provela. Veliki SUV, koji će se lansirati u 2018. godini, predstavlja samo dio te ofenzive. Arona, drugi model koji će se proizvesti na temelju modularne poprečne platforme MQB A0 i koji označava ulazak marke SEAT u segment kompaktnih crossovera, predstavlja mlađi izdanak u rastućoj ponudi SUV-ova marke SEAT. Nova SEAT Arona, koja se ekskluzivno proizvodi u Martorellu, ističe se od ostalih modela zahvaljujući svojoj fantastičnoj visini i širini, višestrukim mogućnostima individualizacije i najnaprednijom tehnologijom u pogledu sigurnosti i povezivosti. Elegantna, prostrana, praktična i udobna od ponedjeljka do petka te pustolovna, robusna, izraženog sportskog karaktera i učinkovita tijekom vikenda - nova SEAT Arona naravno sadrži atraktivni, jedinstveni dizajn marke SEAT i namijenjena je onim vozačima koji su u potrazi za uzbuđenjem te koji se ne bi željeli odreći dinamičnosti, sofisticiranosti i sportskih značajki ove španjolske marke. 

SEAT na salonu IAA 2017. prvi put predstavlja novi digitalni kokpit: višu razinu funkcionalnosti, komfora i individualizacije digitalnog sustava instrumentne ploče.

 

Novi digitalni kombinirani instrument

Još jedan razlog za obilazak izložbenog prostora marke SEAT bit će novi digitalni kokpit, koji je prvi put sadržan u modelima Arona, Leon ST CUPRA, Ibiza i Ateca. Španjolska marka predstavit će digitalni kokpit početkom 2018. godine, najprije u modelima Leon i Ateca te kasnije u modelima Ibiza i Arona. Zahvaljujući novome digitalnom kokpitu instrumentna se ploča ne odlikuje samo suvremenijim i svestranijim dizajnom već i boljom funkcionalnošću. Sustav se može konfigurirati tako da odgovara različitim ukusima vozača i u potpunosti je izveden u nevjerojatnoj rezoluciji. Pri tome nije riječ samo o unaprjeđenju dizajna ili infotainment sustava već i o prednostima koje on predstavlja za iskustvo vožnje te pozitivnom doprinosu aspektima sigurnosti i udobnosti. Ova nova značajka predstavlja drugi važan tehnološki iskorak za marku SEAT i lansira se sasvim u skladu sa strategijom digitalizacije tvrtke. 

Leon CUPRA R


Sa sigurnošću se može tvrditi da će novi SEAT Leon CUPRA R privlačiti poglede u izložbenom prostoru marke SEAT na salonu IAA 2017. Najsnažnije cestovno vozilo marke SEAT u povijesti ujedno je i najekskluzivnije sa svega 799 proizvedenih vozila. Dostupan s ručnim (310 KS) ili DSG mjenjačem (300 KS) - obje inačice sa 6 stupnjeva i pogonom na prednje kotače - novi SEAT Leon CUPRA R isporučuje se s ekskluzivnim detaljima od ugljičnih vlakana na prednjem i stražnjem spojleru, bočnim pragovima i prednjem difuzoru. Vanjska zrcala izvedena su u optici bakra, baš kao i drugi detalji na naplatcima i kućištima kotača te redizajniranom prednjem dijelu karoserije s markantnim otvorima za zrak. SEAT Leon CUPRA krenut će u prodaju krajem 2017. godine, a 799 sretnih vlasnika moći će uživati u unutrašnjosti koja se također odlikuje elementima od ugljičnih vlakana i optikom bakra te kolu upravljača i ručici mjenjača s presvlakom od materijala Alcantara®. Na raspolaganju će stajati tri opcije boja: Midnight crna, Pyrenees siva i ekskluzivna Matte siva. Posebna je pozornost također posvećena ovjesu ovog modela, koji se isporučuje s kočnicama Brembo i novim ispušnim sustavom. Ovo je krajnje jedinstven, neponovljiv model predviđen za 799 najzahtjevnijih kupaca marke. 

Alexa, interaktivna glasovna usluga koju je razvila tvrtka Amazon, bit će dostupna u modelima Ateca i Leon krajem 2017. godine te modelima Arona, Ibiza i velikome SUV-u u 2018. godini.

Amazon Alexa, vaša osobna glasovna usluga

Marka SEAT bit će prvi europski proizvođač automobila koji će integrirati interaktivnu glasovnu uslugu Amazon Alexa. Ovu je uslugu za modele marke SEAT razvilo poznato američko online poduzeće.
Amazon Alexa bit će dostupna krajem tekuće godine u modelima Leon i Ateca, a u 2018. godini u modelima Ibiza, Arona i velikome SUV-u. Uvedena na tržište u 2014. godini u verziji s glasovnom aktivacijom za kućnu uporabu, Amazon Alexa integrirat će se u modele marke SEAT i vozačima nuditi najnapredniju povezivost s 20 000 sadržanih "vještina" zahvaljujući njezinu širokom portfelju s više od 150 partnera koji se neprestano razvijaju i rastu.

Amazon Alexa upravljanjem glasovnim naredbama vozačima između ostaloga omogućuje upravljanje osobnim rasporedom, pretraživanje glazbenih naslova, pronalazak POI odredišta, slušanje online vijesti u stvarnom vremenu ili pronalazak najbliže autokuće, pri čemu su sve ove funkcije zaštićene naprednim protokolom privatnosti. U svojoj prvoj fazi integracije Amazon Alexa bit će dostupna na dvama jezicima koji trenutačno stoje na raspolaganju za ovaj sustav: engleskom i njemačkom.