Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

SEAT i CUPRA na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi u 2018.

Predsjednik uprave marke SEAT Luca de Meo predstavlja sve novitete putem web videokonferencije

03.02.2018
  • Svjetska premijera modela CUPRA e-Racer: prvi potpuno električni automobil za utrke i relije na svijetu
  • Javni debi nove marke CUPRA te novog modela CUPRA Ateca u Ženevi
  • Javnost će također moći doživjeti digitalni kokpit marke SEAT te integraciju aplikacije Shazam u vozila marke

Velika Gorica, 2. ožujka 2018. godine - Nekoliko dana prije otvorenja Međunarodnog sajma automobila u Ženevi u 2018. predsjednik uprave marke SEAT Luca de Meo održao je web videokonferenciju u kojoj je predstavio najnovije proizvode marki SEAT i CUPRA. Videozapis je sada dostupan za gledanje ili preuzimanje na SEAT Media centru.

Tvrtka je u vrlo dobroj formi dok se upućuje na najvažniji godišnji međunarodni automobilski događaj. Marka SEAT drugu je godinu zaredom jedna od najbrže rastućih marki u Europi. Nakon što je prošlu godinu okončala s najboljim rezultatom u posljednjih 16 godina, prodaja marke SEAT nastavlja s vrtoglavim rastom u siječnju 2018. te bilježi dvoznamenkasti porast (20,4 %).

Prvi će se put javnosti predstaviti CUPRA. Ova nova marka, koja će biti integrirana u sustav marke SEAT, imat će svoj javni debi u Ženevi kako bi mogla osvojiti srca zaljubljenika u automobile koji posjećuju ovaj događaj.

U izložbenom će prostoru marke CUPRA snažni, dinamični i ekskluzivni model CUPRA Ateca privlačiti sve poglede. Ona je jedinstven model u svojem segmentu sa snagom od 300 KS, pogonom na sve kotače 4Drive i novim 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, značajkama koje će ovo vozilo odvesti u novu eru.

Jedan od najvažnijih noviteta u izložbenom prostoru marke CUPRA bit će model CUPRA e-Racer, koji će svoju svjetsku premijeru imati u sklopu Međunarodnog sajma automobila u Ženevi. CUPRA e-Racer bit će pravo vozilo za motosport i odlikovati se kontinuiranom snagom od 300 kW te najvećom snagom od 500 kW. Ono će biti prvi potpuno električni automobil za utrke i relije na svijetu. I budući da CUPRA želi unijeti novu viziju u natjecateljske utrke, ovo će vozilo biti novi trkaći model za čisti, učinkoviti svijet trkaćih automobila TCR.

U izložbenom prostoru marke SEAT izložit će se novi Leon CUPRA R ST s 2.0-l TSI motorom snage 300 KS, pogonom na sve kotače 4Drive i automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG, dok će 1.5-l TSI EVO motor snage 150 KS debitirati u Leonu FR s 5 vratima. U pogledu modela SEAT Ibiza, model FR prvi će se put opremiti 1.0-l TGI motorom snage 90 KS s pogonom na stlačeni prirodni plin (CNG).

 

Novi digitalni kokpit marke SEAT bit će jedan od glavnih noviteta na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi u 2018. Digitalni će se kokpit integrirati u modele CUPRA Ateca, SEAT Leon CUPRA R ST, Leon FR i Arona. Digitalni je kokpit kombinirani instrument koji je dizajniran kao interaktivni zaslon. Odlikuje se suvremenim i svestranim dizajnom, posjeduje brojne funkcije te se može individualizirati kako bi odgovarao vozačevim preferencijama.

Dodatni novitet marke SEAT bit će integracija aplikacije Shazam u vozila marke SEAT. Ova inovativna usluga za prepoznavanje glazbe, koja je prije nekoliko dana predstavljena na svjetskom sajmu mobilnih tehnologija Mobile World Congress, od travnja će biti dostupna u vozilima marke SEAT. Od tada će upotreba aplikacije Shazam tijekom vožnje biti jednostavan i siguran doživljaj za korisnike.

Tijekom prvog će dana Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik odjela za prodaju i marketing, i Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj, održati razgovor s predstavnicima medija. U njemu će biti riječi o novoj marki CUPRA i njezinim proizvodima. Ova konferencija za medije održat će se 6. ožujka u 12:00 sati.