Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Svjetska premijera koju predstavlja marka SEAT

SEAT predstavlja svoje sljedeće vozilo kreirano za urbanu mobilnost na MWC-u

02.11.2019
  • SEAT na MWC-u predstavlja svoje novo vozilo, koje je razvijeno kao platforma za mobilnost
  • Nakon modela eXS koji je razvilo društvo SEGWAY marka SEAT čini velik korak prema svijetu urbane mikromobilnosti
  • Tehnologija "5G Connected Car" u suradnji s društvom Telefónica i 5G Barcelona za kolaborativnu, autonomnu vožnju
  • Društva XMOBA i Metropolis:Lab uskoro će predstaviti svoje prijedloge za platformu za dijeljenje vožnje te javni prijevoz Bus on Demand
  • Susret mladih talenata i start-up ekosustava u okviru 4YFN-a

Zagreb, 11. veljače 2019. godine - SEAT se priprema peti put zaredom sudjelovati na Svjetskom kongresu mobilne industrije Mobile World Congress (MWC), najvažnijem globalnom događaju za mobilnu tehnologiju i povezivost. Marka se nalazi u završnoj fazi priprema za svjetsku premijeru svojeg vozila koje će predstavljati novitet u strategiji urbane mikromobilnosti marke SEAT.

Izvršni direktor tvrtke Luca de Meo otkrit će konceptualno vozilo razvijeno kao platforma mobilnosti tijekom konferencije za medije koja će se održati u ponedjeljak, 25. veljače.

U tomu je pogledu marka već učinila prve korake s lansiranjem modela SEAT eXS kojeg je razvilo društvo Segway, a koji je u prodaji od prošlog studenog te koji će i dalje imati istaknutu ulogu u izložbenom prostoru marke SEAT na kongresu.

Kako je rekao Luca de Meo: "Mobilnost se mijenja, a naša se uloga kao proizvođača i pružatelja usluga mobilnosti mijenja zajedno s njome. Moramo biti u mogućnosti upravljati i nuditi nove platforme za mobilnost koje će biti ključni igrači u gradovima budućnosti. Marka SEAT u velikoj je mjeri uključena u nekoliko projekata ove vrste, a kongres MWC savršeno je poprište da ih obznanimo svijetu."

 

Tehnologija "5G Connected Car" dolazi uskoro

U okviru projekta 5G Barcelona, čiji je cilj promicati Barcelonu kao jednu od vodećih europskih prijestolnica kada je riječ o 5G tehnologiji, društva SEAT i Telefónica lansirat će pilotni test za tehnologiju "5G Connected Car". Ova inicijativa omogućuje komunikaciju između vozila, okolne infrastrukture i drugih vozila te predstavlja prvi korak prema kolaborativnoj, autonomnoj vožnji.

 

Prirodno okruženje za društva XMOBA i Metropolis:Lab

Na kongresu MWC također će sudjelovati timovi društava XMOBA i Metropolis:Lab, dvaju nezavisnih poduzeća iz koncerna marke SEAT, koji rade na razvoju inteligentnih rješenja za poboljšanje urbane mobilnosti.

U izložbenom području marke SEAT bit će dostupne detaljnije informacije o ostvarenom napretku u pogledu projekta Bus on Demand, čija je namjera poboljšati učinkovitost javnog prijevoza uslugom koja se prilagođava potrebama korisnika; tu je i inicijativa za dijeljenje vožnji, koja povezuje korisnike koji u načelu svojim vozilom odlaze na posao te im omogućuje dijeljenje vožnje do odredišta. Oba rješenja napredovat će prema drugoj fazi tijekom 2019. godine i bit će dostupna u Barceloni.

 

U potrazi za najinovativnijim talentima na kongresu 4YFN

SEAT ponovno sudjeluje na kongresu 4 Years From Now (4YFN), međunarodnom tehnološkom događaju za mlade poduzetnike i start-up poduzeća. Marka se ondje namjerava povezati s najinovativnijim i najrevolucionarnijim talentima koji će sudjelovati na kongresu. U okviru sastanaka marka SEAT organizirat će razne aktivnosti kako bi se povećala razina osviještenosti o njezinim trenutačnim projektima i izazovima u svrhu privlačenja talenata koji će joj biti potrebni za njihovo svladavanje.

Projekt Start4big, prva međusektorska, otvorena digitalna inicijativa koju promiču društva Aigües de Barcelona, Caixabank, Naturgy, SEAT i Telefónica u potrazi je za uspješnim, međunarodnim start-up poduzećima u svrhu razvijanja revolucionarnih pilotnih programa. Njihov je cilj poboljšati doživljaj korisnika. Predstavnici projekta Start4big sa sudjelujućim će poduzetnicima podijeliti izazove s kojima se inicijativa suočava kako bi potaknuli njihovo sudjelovanje u predstojećim fazama inovacije.