Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Pet zvjezdica SEAT Ateci

Euro NCAP dodijelio pet zvjezdica SEAT Ateci

06.30.2016

Euro NCAP dodijelio pet zvjezdica SEAT Ateci

 

  • Ateca sadrži izvanrednu sigurnost tijekom sudara kako za odrasle putnike tako i za djecu
  • Funkcija kočenja u nuždi i sustav prepoznavanja pješaka Front Assist pokazali su se iznimno učinkovitima
  • Priznanje se dodjeljuje neposredno prije lansiranja Atece u mrežu trgovaca


Velika Gorica, 22.06.2016. godine - SEAT Ateca primila je najvišu ocjenu u Euro NCAP ispitnom programu. Prvi SUV u povijesti ove španjolske marke u potpunosti se iskazao po pitanju visoke razine sigurnosti koju nudi te je stoga ovjenčan s pet zvjezdica. Ateci je dodijeljena izvrsna klasifikacija u svakoj od kategorija uključenih u Euro NCAP ispitivanja, s posebnim naglaskom na sigurnost odraslih suputnika i dječju sigurnost, te zaštitu pješaka i sustave potpore za vozača.

Ovo priznanje dodjeljuje se neposredno prije lansiranja Atece u prodajnu mrežu. Ateca je prvi model u proizvodnoj ofenzivi koji će SEAT lansirati u sljedećih 18 mjeseci. Ta ofenziva ukupno uključuje četiri modela, zajedno s SUV crossover modelom u 2017. godini. Klasifikacija je k tomu dodijeljena u godini kad je Euro NCAP povećao broj ispitivanja koja vozila moraju proći te je također postavio više standarde prilikom donošenja svoje procjene. U tu je svrhu, radi utvrđivanja razine sigurnosti putnika, korišten cijeli niz novih veličina i tipova lutaka za crash testove, a također je porastao broj i opseg ispitnih metoda.

SEAT Ateca svoj uspjeh na ispitnom programu duguje svojim naprednim sigurnosnim sustavima koji su dio standardne opreme te koji su se pokazali iznimno učinkovitim. Novi model, koji je u potpunosti dizajniran i razvijen u Barceloni, sadrži funkciju kočenja u nuždi u gradu ili na autocesti Front Assist sa sustavom prepoznavanja znakova, a njega Euro NCAP ispituje od 2016. godine. Ovaj sigurnosni program uz to ocjenjuje sustav zadržavanja vozila na voznom traku raspoloživ u modelskoj seriji SEAT Atece.

Novi SUV marke SEAT, koji će uz modele Ibiza i Leon predstavljati treći stup marke, standardno je opremljen sedmorim zračnim jastucima, uključujući vozačev zračni jastuk za koljeno, te sigurnosnim pojasevima sa zatezačima i ograničenjem natovarenosti na prednjim i stražnjim sjedalima. Prva je značajka iznimno korisna za vezanje suputnika svih tjelesnih dimenzija jer zatezač u trenutku sudara drži pojas zategnutim o putnikova prsa i zdjelicu, čime se jamči bolje zatezanje pojasa kako za odrasle putnike tako i za djecu.

Ateca, model koji predstavlja ulazak marke SEAT u jedan od najbrže rastućih tržišnih segmenata, također sadrži druge izvanredne sigurnosne sustave poput pričvrsnih točaka Isofix i Top Tether s vanjske strane stražnjih sjedala, sustav potpore za duga/kratka svjetla, Blind Spot senzor + sustav upozorenja na bočni promet straga, kameru od 360° s funkcijom nadzora područja iza vozila, sustav prepoznavanja umora, sustav za ograničenje brzine i vizualni podsjetnik za vezanje sigurnosnih pojaseva straga.