Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

SEAT Ateca s funkcijom Smart City Connectivity

SEAT predstavlja Atecu s funkcijom Smart City Connectivity koja olakšava pronalazak slobodnih parkirnih mjesta

11.15.2016

SEAT predstavlja Atecu s funkcijom Smart City Connectivity Lakši pronalazak slobodnih parkirnih mjesta

  • SEAT će od sutra do četvrtka, 17. studenog, predstavljati svoj koncept inteligentne mobilnosti na kongresu Smart City Expo
  • Automobil Ateca Smart City Car prikuplja informacije iz okoline i dijeli ih s drugim korisnicima radi pronalaska slobodnih parkirnih mjesta preko aplikacije SEAT Parkfinder
  • SEAT će predstaviti nova mobilna rješenja omogućena funkcijom Smart City Connectivity koja istovremeno poboljšavaju kako iskustvo vožnje tako i ciljeve urbanog razvoja
  • Predsjednik SEAT-a Luca de Meo i direktor istraživačkog centra MIT Senseable City Lab Carlo Ratti zajedno sudjeluju u razgovoru "Budućnost urbane mobilnosti"

Velika Gorica, 14. 11. 2016. godine - Marka SEAT predstavlja koncept SEAT Atece s funkcijom Smart City Connectivity. Taj model naziva se Ateca Smart City Car i može prikupljati informacije iz svoje okoline koristeći se senzorima za praćenje i naknadno ih dijeliti s drugim korisnicima preko aplikacije Parkfinder, koju je marka SEAT razvila u suradnji s tvrtkom CARNET - središtem za istraživanje i inovacije sa sjedištem u Barceloni.

Dogovorom postignutim s Gradskim vijećem Barcelone i tvrtkom Cellnex Telecom, ovaj pionirski projekt SEAT Ateci Smart City Car omogućuje prijenos informacija o raspoloživim parkirnim mjestima na platformu grada Barcelone iCity. Taj server istovremeno dijeli informacije s aplikacijom Parkfinder te vozačima u gradu prikazuje lokaciju tih parkirnih mjesta na karti.

Postoje tri moguće konfiguracije profila vozača - blizu kuće, blizu radnog mjesta i individualizirana treća opcija. Korisnik za svaki od ovih profila može stvoriti preferencije u skladu s udaljenošću, cijenom i vjerojatnošću bržeg pronalaska parkirnog mjesta. Ova funkcija k tomu uključuje funkcije kao što su "Find my car", koja prikazuje lokaciju na kojoj je automobil parkiran, i "Last Mile Routing", koja na karti prikazuje udaljenost pješice do krajnjeg odredišta.

Posjetitelji kongresa Smart City Expo, koji se u Barceloni održava od sutra do četvrtka, 17. studenog, mogu vidjeti ovaj koncept Atece koji utire put prema budućem potencijalu ovog modela. Prema riječima Fabiana Simmera, voditelja digitalnog odjela marke SEAT, "gotovo 30 % prometa u velikim europskim gradovima sastoji se od vozača koji su u potrazi za parkirnim mjestom. Ateca Smart City Car i aplikacija Parkfinder prikazuju najpovoljniju rutu kojom bi se trebalo voziti radi skraćivanja vremena provedenog u potrazi za parkirnim mjestom, što sa sobom donosi smanjenje emisije ispušnih plinova, buke i prometnih zastoja u gradovima."

Na štandu smještenom u paviljonu 2C u prostorima Gran Vía ovoga barcelonskog sajma, koji će u velikoj mjeri sadržavati koncept jednostavne mobilnosti Easy Mobility marke SEAT na temelju rješenja koja će vozačima u urbanim okruženjima olakšati život, tvrtka će otkriti i predstaviti svoje najnovije tehnološke inovacije na teritoriju Smart City. Uz otkrivanje Atece na kongresu Smart City, kojemu je SEAT sponzor u svojstvu globalnog partnera, marka SEAT također će predstaviti aplikaciju Digital Sharing, koja je razvijena za okruženja ekonomije dijeljenja ili načela "peer-to-peer sharing", tzv. "dijeljenja među članovima". Aplikacija funkcionira po načelu digitalnog ključa koji omogućuje dijeljenje automobila u privatnim i korporativnim okruženjima.

Inteligentna mobilnost - tema razgovora između Luce de Mea i Carla Rattija

SEAT će sutra, na prvom danu kongresa, biti dio jednog od zakazanih razgovora u kojemu će sudjelovati predsjednik uprave marke SEAT Luca de Meo i talijanski arhitekt, inženjer i direktor istraživačkog centra Senseable City Lab sa sveučilišta Massachusetts Institute of Technology (MIT). Pod krilaticom "Budućnost urbane mobilnosti", oba govornika raspravljat će o brojnim izazovima povezanim s urbanom mobilnošću budućnosti, uzimajući u obzir utjecaj kulture ekonomije dijeljenja, koja postaje sve popularnija među potrošačima.

Sudjelovanje marke SEAT na ovome revolucionarnom međunarodnom Smart City događanju potvrđuje predanost marke razvoju novih mobilnih rješenja pomoću kojih će povezani automobil obogatiti iskustvo korisnika te ga učiniti jednostavnijim i fleksibilnijim. U okruženju temeljitih promjena, kao što su promjene koje će se provesti u sljedećem desetljeću, SEAT nastoji postati vodeći brand u području povezivosti i digitalizacije. Stoga marka SEAT nastoji okrenuti se novim poslovnim granama kako bi se mogla nositi s izazovima koje predstavljaju urbane infrastrukture, prometni sustavi i vozila u gradovima.