Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Novi SEAT Leon Cupra

Novi SEAT Leon CUPRA za hrvatsko tržište bit će dostupan za narudžbe od početka 2017. godine.

12.08.2016

Novi SEAT Leon Cupra

 

Za hrvatsko tržište bit će dostupan za narudžbe od početka 2017. godine.

 • 300 KS i 380 Nm: najsnažniji motor u povijesti marke
 • Dostupan za narudžbu u Hrvatskoj od početka 2017. godine
 • Pogon na sve kotače 4Drive i automatizirani mjenjač DSG za verziju ST

  Velika Gorica, 06.12.2016. - Leon CUPRA oduvijek se isticao po svojim performansama i svojom dodatnom opremom, no to dakako duguje i svome dizajnu, te izvrsnom omjeru uloženog i dobivenog. Sa svim ovim stavkama sada se otišlo korak dalje kako bi se ovaj uspješni model učinio još boljim.

  Novi SEAT Leon CUPRA za hrvatsko tržište bit će dostupan za narudžbe od početka 2017. godine, a isporučivat će se uz pregršt najsuvremenije tehnologije i funkcija, baš poput drugih modela u novoj modelskoj seriji SEAT Leon. Zahvaljujući uključivanju najnaprednije tehnologije u područjima sigurnosti, udobnosti i povezivosti, novi Leon CUPRA sada može ponuditi sve, i to bez ikakvih kompromisa: u njemu ćete pronaći snagu, nevjerojatno iskustvo vožnje i najsigurniju, najpouzdaniju, najfunkcionalniju i najnapredniju tehnologiju. Novi Leon CUPRA sada sadrži sustave potpore za vozača kao što su potpora kod prometnog zastoja, Lane Assist, automatska regulacija razmaka i sustav zaštite pješaka, a također se isporučuje s električnom parkirnom kočnicom i sustavom ulaska i pokretanja bez ključa KESSY. Media System Plus sa svojim 8" zaslonom predstavlja vrhunac infotainment sustava najnovije generacije, a Leon CUPRA sada je po prvi puta opremljen pretincem Connectivity Box u središnjoj konzoli, koji se sastoji od bežičnog punjača za mobilne telefone i antenskog pojačala za mobilni signal za područja sa slabom pokrivenošću signalom.

  Sa svojim 2,0 TSI motorom koji se odlikuje sa svojih 300 KS novi Leon CUPRA nije samo vrhunski model u svojoj klasi već k tomu predstavlja i najsnažniji serijski model koji je tvrtka SEAT ikad proizvela. A brojke povezane s postizanjem tolike snage motora nisu ništa drugo doli dojmljive. Ne samo da je motor jači za 10 KS u usporedbi sa svojim prethodnikom (porast s 290 na 300 KS) nego je i maksimalni okretni moment povećan s 350 Nm na čak 380 Nm. Ovaj maksimalni okretni moment raspoloživ je s nevjerojatno širokim rasponom brojeva okretaja, od 1800 do 5500 o/min. S tako raznovrsnim mogućnostima korištenja postiže se uvjerljiva i snažna reakcija, a motor će se oglasiti uz tek pokoji trzaj dok se broj okretaja nezaustavljivo uspinje prema svojoj gornjoj granici.

  SEAT Leon CUPRA također će biti opremljen pogonom na sve kotače u obiteljskoj verziji ST, i to u kombinaciji s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG). Ljubitelji ove marke zasigurno se sjećaju da je već i prva generacija Leona CUPRA iz 2000. godine također bila opremljena pogonom na sve kotače. Sada s punom trakcijom 4Drive i najsuvremenijom tehnologijom sustava potpore za vozača, Leon CUPRA ST DSG 4Drive bit će pravi uzor po pitanju sportskih vozila, snage, sigurnosti i svestranosti.

  Kako bi se iz tako vrhunskog stroja zaista moglo izvući ono najbolje, Leon CUPRA također je standardno opremljen dinamičnom regulacijom šasije (DCC), servoupravljačem i elektroničkim samoblokirajućim diferencijalom. Dinamične kvalitete modela CUPRA mogu se u potpunosti prilagoditi ukusu vozača zahvaljujući profilu vožnje CUPRA Drive Profile. Moguće je odabrati među ukupno pet modusa - Comfort, Sport, Eco, Individual te, naravno, modusa CUPRA. Ovaj modus predstavlja vrhunac po pitanju performansi sportskih automobila i podiže iskustvo vožnje na sasvim novu razinu.