Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

SEAT Leon CUPRA i Ducati

SEAT Leon CUPRA službeni je automobil Ducatijevog tima na svjetskom prvenstvu MotoGP

01.31.2017

SEAT Leon CUPRA službeni je automobil Ducatijevog tima na svjetskom prvenstvu MotoGP

SEAT i Ducati sklopili su jednogodišnji sporazum za zajedničko sudjelovanje na svjetskom prvenstvu u motociklizmu MotoGP. Seat Leon CUPRA s 300 KS, najsnažniji model u povijesti španjolske marke, bit će službeni automobil Ducatijevog tima u nadolazećoj sezoni na prvenstvu MotoGP. Tim se sastoji od trostrukoga svjetskog prvaka Jorgea Lorenza iz Španjolske i Talijana Andree Doviziosa.

Dinamičnost, strast za dizajnom te predanost inovacijama i tehnologiji

Uz povijesni prvi nastup na kojemu će Leon CUPRA  biti službeni timski automobil, sporazum također uključuje smještanje logotipa marke na prednji dio motocikla ovoga talijanskog proizvođača, kao i na kožna trkaća odijela vozača i uniforme članova tima.

SEAT i Ducati dio su Volkswagen grupe i dijele vrijednosti kao što su "dinamičnost, strast za dizajnom te predanost inovacijama i tehnologiji", riječi su predsjednika odjela za strategiju, poslovni razvoj i operacije marke SEAT Antonina Labatea. "Ove vrijednosti krilatica su modela SEAT Leon CUPRA, koji će svoj debi kao službeni automobil Ducatijevog tima imati sljedećeg ožujka na noćnoj utrci po stazi Losail u Kataru", dodao je.

Još jedna stvar koja je zajednička objema markama jest povijest nizanja uspjeha na utrkama i svjetskim prvenstvima. Od 1970. godine i uz stručno vodstvo SEAT Sporta, španjolska marka pobijedila je na dvama svjetskim automobilističkim prvenstvima (2008. i 2009. godine), osvojila više od 25 trkaćih naslova i naslova na natjecanjima te uspješno organizirala nekoliko utrka diljem svijeta na kojima su snage odmjeravala vozila jedne marke. U skladu s time, talijanska marka prisutna je na natjecanjima MotoGP već 14 godina, pobijedivši na 33 utrkama te u 24 sezonama svjetskog prvenstva Superbike, osvojivši 17 naslova svjetskog prvaka za proizvođače vozila, a aktivno sudjeluje i na raznim drugim državnim prvenstvima. U 2007. godini njezin tim osvojio je svjetsko prvenstvo na svjetskom prvenstvu MotoGP s australskim utrkivačem Caseyjem Stonerom.

 

 

Sportski direktor Ducatijevog MotoGP tima Paolo Ciabatti rekao je: "Radosni smo što marki SEAT možemo poželjeti dobrodošlicu kao službenom timskom automobilu za svjetsko prvenstvo MotoGP u 2017. godini, u razdoblju koje će biti iznimno uzbudljiva sezona za Ducati s Jorgeom Lorenzom i Andreom Doviziosom. SEAT Leon CUPRA model je s iznimnim sportskim karakteristikama i sigurni smo da naši vozači i članovi tima s nestrpljenjem iščekuju priliku za skorašnju vožnju u novome automobilu."

Službeni automobil Ducatijevog tima, SEAT Leon CUPRA s 300 KS, najsnažniji je model u povijesti ove marke sa sjedištem u Barceloni. Ujedno je i najbrži jer od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 4,9 sekundi. Novi model, koji će u autokuće dospjeti u ožujku, predstavlja vrijednosti marke SEAT tako što objedinjuje atraktivan dizajn i revolucionarnu tehnologiju.

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu MotoGP, čiji je sezonski debi zakazan za 23. ožujka u Kataru, sastojat će se od ukupno 18 utrka u 15 različitih zemalja na četirima kontinentima, a gledat će ga više od 2,6 milijuna gledatelja uz trkaće staze diljem svijeta.