Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) da bi stranicu mogli prilagoditi vašim potrebama. Daljnjim korištenjem stranica potvrđujete svoju suglasnost sa korištenjem kolačića.
Prihvati i nastavi

Salon automobila u Ženevi 2017.

Sljedeća generacija Ibize svoj će međunarodni debi doživjeti na Salonu automobila u Ženevi 2017.

02.28.2017

Sljedeća generacija Ibize svoj će međunarodni debi doživjeti na Salonu automobila u Ženevi 2017.

/ 5. generacija nove SEAT Ibize predstavit će se svijetu na Salonu automobila u Ženevi 2017.
/ S novim modelom započet će vrlo posebna godina za SEAT - prodaja u siječnju porasla je za 16,5 %
/ CUPRACER Evo 2017 i novi SEAT Leon Cupra s 300 KS također će imati priliku stajati pod svjetlima pozornice na ženevskom salonu automobila
/ Umjesto uobičajene konferencije za medije, SEAT će medijske predstavnike ugostiti putem novog formata konferencija za medije

Velika Gorica, 28. veljače 2017. godine - Salon automobila u Ženevi uvijek predstavlja izvanredan događaj za automobilsku industriju, a 2017. godina bit će uistinu posebna za marku SEAT. Prije svega će peta generacija nove SEAT Ibize, bestselera španjolske marke s više od 5,4 milijuna prodanih vozila, stupiti pod svjetla pozornice.

 

 

 "Nova SEAT Ibiza predstavlja veliki korak unaprijed za marku, a po svim će očekivanjima označiti prekretnicu u svome segmentu." - Luca de Meo

"SEAT se nalazi u fazi konsolidacije i rasta. Naporno radimo kako bismo postali jedna od najdinamičnijih organizacija u našoj industriji", rekao je Luca de Meo, predsjednik izvršnog odbora tvrtke SEAT, S.A. "Nova SEAT Ibiza predstavlja veliki korak unaprijed za marku, a po svim će očekivanjima označiti prekretnicu u svome segmentu."

I ne samo to: ona također predstavlja veliki korak unaprijed u najvećoj proizvodnoj ofenzivi koju je marka SEAT ikada provela. Prvo je na red došlo lansiranje prvog SUV-a marke, modela Ateca, za kojim je uslijedio osuvremenjeni Leon.

Sada je na redu Ibiza, koja će dovršiti proces osnaživanja triju glavnih stupova marke, a neki novi modeli još se iščekuju, poput modela Arona, kompaktnog crossovera. Lansiranje Ibize najavljuje jednu zaista posebnu godinu za SEAT i u komercijalnom segmentu. Naime, ova godina peta je zaredom u kojoj tvrtka bilježi rast prodaje, a taj rast u siječnju iznosio je 16,5 %.

Odlučan model

Peta generacije SEAT Ibize razvijena je u Barceloni i predstavlja odlučan korak unaprijed u budućnost marke SEAT. Razlog tomu prije svega je taj što sadrži najnoviju tehnologiju Volkswagen grupe, platformu MQB-A0 (njem. Modularer Querbaukasten), koja svjedoči o važnosti marke SEAT unutar Volkswagen grupe jer će se nova platforma u ovome segmentu pojaviti po prvi put. Drugi je razlog taj što će svojom najnaprednijom tehnologijom, spektakularnom dinamikom i značajnim povećanjem unutrašnjosti oduševiti kako kupce tako i stručnjake. Na taj se način kreira potpuno novi model koji će, kao i uvijek, zadržati svoj mladenački duh, dinamičnost, funkcionalnost i udobnost. Kako bi to bilo moguće, ovo vozilo imat će novi, svjež i sportski dizajn kojim će odražavati nepogrješivi SEAT DNK. Površine na vozilu izvedene su još naglašenije, a zahvaljujući njima ono će imati markantniji, uzbudljiviji i aerodinamičniji izgled.

"Nova SEAT Ibiza prigrlila je DNK dizajna marke SEAT i jamči fantastične performanse u vožnji", rekao je dr. Matthias Rabe, potpredsjednik za istraživanje i razvoj marke SEAT. "S novim modularnim sustavom MQB-A0 SEAT Ibiza sadrži tehnologije iz viših segmenata vozila, a svojom prostranom i varijabilnom unutrašnjošću podiže udobnost na sasvim novu razinu." Ona objedinjuje eleganciju i stilski izričaj, no pri tome nikada ne gubi svoj dinamični karakter. Nova Ibiza bez sumnje će dovesti do povećanja baze kupaca marke SEAT, a također će poboljšati imidž marke i učiniti je još ambicioznijom zahvaljujući njezinim očitim kvalitetama. One su upotpunjene zaokruženim, snažnim dizajnom koji će osigurati da se vozilo savršeno snađe na svakoj cesti.

Ključni aspekt nove SEAT Ibize zasigurno je činjenica što peta generacija ovoga modela svjedoči o španjolskome proizvođaču kao jednoj vrlo inovativnoj marki usmjerenoj na budućnost. Ona posreduje ključne čimbenike: praktičnost, inteligentne tehnologije i povezivost. Nova Ibiza može uključivati sustave potpore za vozača koji su već sadržani u modelima Leon i Ateca, no koji zasigurno nisu uobičajeni za ovu klasu vozila (između ostaloga sustav Front Assist i automatsku regulaciju razmaka ACC), a isporučivat će se s bežičnim punjačem i pojačivačem mobilnog signala.

Nova SEAT Ibiza k tomu je u potpunosti povezana zahvaljujući trima opcijama: Apple Car Play, Android Auto i Mirror Link. Time se zasigurno očituje ambicija marke SEAT, koja želi postati tržišnim predvodnikom po pitanju automobilske povezivosti i razvoja novih mobilnih rješenja. U svim ovim tehnologijama može se uživati preko 8" dodirnog zaslona u boji, koji se integrira po prvi puta.

Vozilo također sadrži sound sustav Beats: to je marka koja svojom vrhunskom kvalitetom zvuka jamči živahnost, emocije i uzbuđenje svim ljubiteljima glazbe te mijenja način njezina slušanja. Ovaj sound sustav koristi se digitalnim signalnim procesorom (DSP), 6 vrhunskim zvučnicima, 1 izvrsnim subwooferom i 8-kanalnim pojačalom snage 300 W.

Ukratko, nova SEAT Ibiza nudi kvalitetu koja je inače rezervirana samo za više segmente vozila, a namijenjena je kupcima koji ne samo da znaju što žele već također žive dinamično i punim plućima. Međutim, predodređena je i za one kupce koji su u potrazi za daškom sofisticiranosti te koji najnoviju i najnapredniju tehnologiju žele imati nadohvat ruke, kako bi mogli pronaći jednostavna rješenja u svojoj svakodnevici.

 

SEAT Leon Cupra: najsnažniji SEAT ikad

Najbrže vozilo za cestovnu upotrebu koje je španjolska marka ikad proizvela, novi SEAT Leon CUPRA, također će se izlagati u izložbenom prostoru marke SEAT. Iako će svi pričati o njegovu motoru snage 300 KS s najvećim okretnim momentom od 380 Nm ili pak o mogućnosti ubrzanja od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi, svakako je vrijedno spomenuti da će se Leon CUPRA isporučivati s trakcijskim sustavom 4Drive Total Traction u obiteljskoj varijanti modela ST te automatiziranim mjenjačem s dvije spojke DSG. Ova poboljšanja po pitanju snage, okretnog momenta i karakteristika vozila predstavljaju očigledan korak unaprijed u pogledu na performanse. SEAT Leon Cupra također se isporučuje s tehnologijama sigurnosnih sustava, povezivosti i multimedije kojima se odlikuju i ostali izdanci serije Leon.

Najnoviji i najsnažniji član obitelji CUPRA odiše snagom, sportskim duhom i dinamičnošću, no i većom praktičnošću te varijabilnošću zahvaljujući trima raspoloživim verzijama: varijantom s 5 vratima, varijantom SC coupé i obiteljskim modelom ST. A budući da CUPRA uvijek mora posjedovati najbolji omjer strasti i praktičnosti, postignuta je solidna kombinacija sportskog dizajna, novih tehnologija, udobnosti i izvanredne dinamičnosti kao nikada do sada.

Zajedno s modelom Leon CUPRA s 300 KS predstavit će se i spektakularni model s vanjskim dizajnom u mat sivoj boji, ugljičnim vlaknima u unutrašnjosti te estetskim detaljima u izvedbi bakra iznutra i izvana. Naravno, riječ je o srodnoj verziji, modelu SEAT Leon CUPRACER Evo 17, koji će startnu poziciju zauzeti na natjecanju TCR International Series. Raspoloživ u dvije verzije - u verziji s automatiziranim mjenjačem DSG i verziji sa sekvencijalnim ručnim mjenjačem - Leon CUPRACER Evo 17 dostupan je s jednakim motorom kao varijanta za cestovnu upotrebu, no koji će imati snagu od 350 KS (20 KS više od verzije 2016) i okretni moment od 420 Nm.

U iščekivanju nove sezone provedena su i poboljšanja, primjerice na kočnicama (uključujući na njihovu upravljačkom sustavu), a također su razvijeni sustavi ABS i ESC za poboljšanje osjećaja i rukovanja u vožnji. SEAT Leon CUPRACER Evo 17 ima prednji pogon sa samoblokirajućim VAQ elektrohidrauličkim diferencijalom, prednje disk kočnice promjera 378 mm sa 6-klipnim kočionim čeljustima i diskove na stražnjim kočnicama veličine 272 mm. Ove su specifikacije implementirane radi bolje prilagodbe potrebama vozača ili trkaće staze. Moguće je namjestiti ravnotežu kočnica i poprečni stabilizator, kao i trak i nagib prednjeg ovjesa (McPherson) te visinu i trak stražnjeg ovjesa (s više spona).

Novi format konferencija za medije

Tijekom dana održat će se nekoliko konferencija za medije u izložbenom prostoru marke SEAT, a u trima izlaganjima sudjelovat će razni članovi upravnog odbora tvrtke.

Prvi na redu bit će Luca de Meo, predsjednik izvršnog odbora marke SEAT, koji će se baviti trenutačnom poslovnom situacijom i ostalim korporativnim temama, a nastupit će i Wayne Griffiths, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing marke SEAT, koji će dati komercijalni pregled tvrtke. Sljedeći par govornika bit će dr. Matthias Rabe, izvršni potpredsjednik za istraživanje i razvoj marke SEAT, i dr. Andreas Tostmann, izvršni potpredsjednik za proizvodnju marke SEAT, koji će održati govor o novoj Ibizi i sustavu MQB-A0. Uz njih će se Alejandro Mesonero-Romanos, voditelj odjela za dizajn marke SEAT, i Joaquin Serra, voditelj odjela za kvalitetu marke SEAT, usredotočiti na jedinstveni dizajn marke SEAT i važnost kvalitete.

Konferencije za medije bit će prethodno najavljene i održavat će se na engleskom, njemačkom i španjolskom jeziku, sa simultanim prijevodom dostupnim na nekoliko različitih jezika. Svaki govornik koristit će se 27" tablet računalom kako bi se svima okupljenima sadržaj prikazao što fleksibilnije i pristupačnije.