Prilikom vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici trenutno se pohranjuju kolačići.
Prihvati i nastavi

Nova varijanta opreme za Atecu

SEAT Ateca FR: vozilo na koje ste čekali

2017-04-04

/ Nova varijanta opreme FR donosi zabavu za upravljačem, sportsku agilnost i dinamičnost u liniju Ateca, a da pritom ne kompromitira luksuz
/ Svjetska premijera održat će se na salonu automobila "Automobile Barcelona" u svibnju, a narudžbe za RH kreću početkom lipnja
/ Ateca FR predstavlja daljnji korak u najvećoj ofenzivi proizvoda marke SEAT u povijesti
/ Novi 2,0 TSI motor snage 190 KS s 4Drive pogonom i 7-stupanjskim automatskim DSG mjenjačem

Velika Gorica 04. 04. 2017. godine - Zabava za kolom upravljača, najveća razina luksuza i profinjenosti koju biste mogli poželjeti, te atraktivan, sportski karakter. To je ona, nova SEAT Ateca FR - Ateca na koju ste čekali.

Ona predstavlja najnoviji dodatak liniji Ateca, a pod svjetla pozornice stupit će na međunarodnom salonu automobila Automobile Barcelona, koji će se u Barceloni održati od 11. do 21. svibnja 2017. godine. Španjolska marka nastavlja sa svojom ofenzivom proizvoda, najvećom koju je SEAT ikada proveo. U okviru nje odvilo se i lansiranje same Atece, redizajnirane verzije Leona i Ibize, a uskoro, krajem godine, uslijedit će i novi kompaktni SUV Arona. Ateca FR bit će dostupna za narudžbe u Hrvatskoj početkom lipnja.

Varijanta opreme FR dodana je u trenutačnu liniju modela Ateca koja se sastoji od verzija Reference, Style i Xcellence. Ova se varijanta nalazi na istoj razini kao Xcellence, no istovremeno nudi više dinamičnosti i sportskog karaktera. Od njezina lansiranja, marka SEAT prodala je više od 40 000 vozila modela Ateca diljem svijeta. Uz uspjeh Leona, Alhambre i Ibize, ovaj je model također zaslužan za ostvarivanje operativne dobiti marke SEAT u 2016. godini u iznosu od 143 milijuna eura, najveće u povijesti tvrtke, te porast prodaje četvrtu godinu zaredom.

Ateca FR razlikuje se od varijante Xcellence po vanjskom dizajnu i prisutnosti logotipa FR na prednjem i stražnjem dijelu vozila. Krovni nosači i okviri prozora varijante FR također su izvedeni u crnoj boji kako bi se dodatno istaknuli. Pogledate li detaljnije na prednji dio vozila, uočit ćete rešetku hladnjaka u sjajnoj crnoj izvedbi, kao i ekskluzivne branike za varijantu FR koji su pri dnu izvedeni u boji karoserije. Prednja LED svjetla za maglu također su rezultat ekskluzivnog FR dizajna.

"Ateca FR podiže uzbudljivost u našemu prvom SUV-u na novu razinu. Agilno i precizno rukovanje koje Ateca nudi dodatno je naglašeno daškom dinamičnosti i zabave za kolom upravljača koji varijanta opreme FR dodaje primjerice svojom adaptivnom regulacijom voznog postroja DCC i progresivnim upravljačem", komentirao je dr. Matthias Rabe, potpredsjednik odjela za istraživanje i razvoj marke SEAT. "To je sportski karakter koji upotpunjuje raspon tehnologija integriranih u Atecu."

Varijanta FR ističe se prije svega svojim bočnim dijelom - 19" naplatcima i gumama 245/40R19 te kućištima kotača i bočnim pragovima u boji karoserije koji su izrađeni od aluminijskog lijeva i protežu se duž obaju vrata. U stražnjem dijelu prozor je lijepo uokviren crnim spojlerima kao i spojlerom na poklopcu prtljažnika koji je također izveden u boji karoserije. Stražnji branici jednako su tako ekskluzivno dizajnirani za varijantu FR te su također izvedeni u boji karoserije. U unutrašnjosti se već prilikom otvaranja prednjih vrata zamjećuju aluminijski pragovi na vratima upotpunjeni logotipom FR. Logotip se također može pronaći na višenamjenskom sportskom kolu upravljača koje je obloženo kožom i ukrašeno umetcima u sjajnoj crnoj boji. Sportska sjedala isporučuju se u sklopu serijske opreme i presvučena su materijalom Alcantara®, dok se druge varijante sjedala mogu odabrati s presvlakom od kože. Papučice su izrađene od aluminija. Crveni šavovi na kolu upravljača i sjedalima, kako onima s presvlakom Alcantara® tako i onima s presvlakom od kože, te na vrhu ručice mjenjača dodatno naglašavaju sportski karakter SEAT Atece FR. Istovremeno su prisutni elegantni detalji u crnoj boji koji unutrašnjosti podaruju dašak luksuza. To su primjerice obloge krova i unutrašnje obloge vrata, koje se sada isporučuju s ekskluzivnom završnom obradom za varijantu FR.

Novi 2,0 TSI motor snage 190 KS također će biti dostupan u ponudi modela Ateca. Verzija FR sada će obuhvaćati EU 6 benzinske i dizelske motore čija snaga seže od 150 KS do 190 KS s kombinacijom ručnih ili automatiziranih DSG mjenjača te opcijom pogona na sve kotače. Također su dostupni adaptivna regulacija voznog postroja DCC i progresivni upravljač.

Nova SEAT Ateca FR zasigurno neće proći nezapaženo na sajmu automobila Automobile Barcelona.