Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće

Recikliranje starih vozila

Sirovine i energija na zemlji imaju samo ograničenu raspoloživost. Stoga je njihovo štedljivo korištenje definiran cilj tvrtke SEAT: počevši od proizvodnje naših vozila preko optimizacije kod SEAT partnera sve do propisnog recikliranja starih vozila i dijelova.

Ekološka proizvodnja i konstrukcija prilagođena recikliranju

Recikliranje

U tehnološkom centru SEAT ekološki su aspekti već uzeti u obzir u početnoj fazi dizajna i razvoja:

  • preferirana uporaba materijala koji se može reciklirati
  • upotreba materijala koji se dijelom sastoje od recikliranog materijala (npr. Izolacijske prostirke od pamučnog vlakana, reciklirani ostaci gotove smjese)
  • ekološki prihvatljivi proizvodni procesi - ekonomski i tehnički mogući
  • studije o demontaži sastavni su element u svim projektima proizvodnje novih vozila, a radi poboljšanja karakteristika obnove i rastavljanja novih modela.

Ovdje se ne radi o ispunjavanju zakonskih normi, naš je cilj stvarati i čuvati okoliš što je više moguće te proizvoditi od dijelova koji su pogodni za kasniju reciklažu - pri tome ne radeći kompromise kada su u pitanju sigurnost i udobnost.

 

Pažljivije korištenje resursa

Ponovna uporaba i recikliranje komponenata

Prerada rabljenih dijelova i agregata (motor, mjenjač) još je jedan doprinos pažljivoj upotrebi raspoloživih resursa, a istovremeno nam omogućava da ponudimo jeftine zamjenske dijelove za popravak vašeg SEATA.

Naša ponuda

Povrat starih automobila

Svi SEAT partneri u Hrvatskoj  će besplatno preuzeti Vaš stari SEAT ukoliko je vozilo potpuno i ukoliko ne nedostaju bitne komponente poput motora, katalizatora ili karoserije ili ukoliko vozilo ne sadrži otpad.