Compliance

Načela ponašanja

Načela ponašanja marke SEAT.

Compliance načelno ne znači ništa drugo nego poštivanje pravila (engl. to comply with: pridržavati se, poštivati). U općem gospodarskom kontekstu sukladnost podrazumijeva sve mjere koje se odnose na tvrtku kako bi se zajamčilo da se zaposlenici i članovi tijela tvrtke ponašaju u skladu sa zakonskim propisima i zabranama, internim pravilima, samostalno definiranim načelima i javnim očitovanjima.

Kao dio Volkswagen koncerna marka SEAT zastupa poštovanje, iskrenost i ponašanje u skladu s pravilima u poslovnoj svakodnevici. Uvjereni smo da se održiv gospodarski uspjeh može osigurati samo ako se poštuju pravila i norme.

Stoga je marka SEAT oduvijek smatrala da nije vezana samo za zakonske i interne odredbe. Etička načela i obveze koje smo dobrovoljno prihvatili također smatramo integralnim sastavnim dijelom naše poslovne kulture i mjerilom za naše odluke.

Ove obveze, interna pravila i etička načela čine integralni dio naših načela ponašanja te predstavljaju osnovnu smjernicu za naše zaposlenike i poslovne partnere koja sažima bitna osnovna načela našeg djelovanja i koja nam pruža podršku u svladavanju pravnih i etičkih izazova tijekom svakodnevnog posla.