Novi član upravnog odbora marke SEAT

Carsten Isensee, novi izvršni potpredsjednik nadležan za financije marke SEAT

05.06.2019
  • Dana 1. lipnja Carsten Isensee postao je novim članom upravnog odbora marke SEAT, a tu je poziciju preuzeo od Holgera Kintschera, koji će, također od toga dana, biti nadležan za financije i IT u marki Volkswagen gospodarska vozila
  • Isensee je gradio svoju cjelokupnu karijeru unutar Volkswagen koncerna te je do sada bio izvršni potpredsjednik nadležan za financije u društvu Volkswagen Group China
  • On se pridružuje marki SEAT s izazovom konsolidacije postignutih rekordnih vrijednosti poduzeća i jačanja financijskih temelja za buduće projekte

Martorell/Zagreb, 30. svibnja 2019. godine Carsten Isensee imenovan je novim izvršnim potpredsjednikom nadležnim za financije marke SEAT, a svoju je dužnost kao član upravnog odbora društva započeo dana 1. lipnja 2019. godine. On preuzima poziciju od Holgera Kintschera, koji će, također od toga dana, biti nadležan za financije i IT u marki Volkswagen gospodarska vozila. Isensee je gradio svoju cjelokupnu karijeru unutar Volkswagen koncerna te je do sada bio izvršni potpredsjednik nadležan za financije u društvu Volkswagen Group China.

Ovaj se rukovoditelj pridružuje marki SEAT s ciljem konsolidacije postignutih rekordnih vrijednosti dobiti i ulaganja poduzeća te jačanja njegovih financijskih temelja za buduće projekte. Godine 2018. marka SEAT ostvarila je najbolje rezultate u svojoj povijesti, s dobiti nakon poreza od 294 milijuna eura (+4,6 % u usporedbi s 2017. godinom) i prometom od 9,991 milijarde eura (+4,6 %). K tomu je poduzeće prošle godine namijenilo 1,223 milijarde eura (+27,1 %) za ulaganja te troškove istraživanja i razvoja, što je najveći iznos u njegovoj povijesti.

Carsten Isensee (59) ima diplomu poslovnog upravljanja Sveučilišta u Wilhelmshavenu (Njemačka). On se Volkswagen koncernu pridružio 1987. godine, a od tada je obnašao razne dužnosti u financijskim odjelima marke Volkswagen, kako u sjedištu koncerna u Njemačkoj tako i u Slovačkoj, Južnoafričkoj Republici, Brazilu i Kini. Od 2014. godine te sve do sadašnjeg pridruživanja marki SEAT obnašao je dužnost izvršnog potpredsjednika za financije u društvu Volkswagen Group China. Tijekom svoje karijere predstavljao je poduzeće u pogledu tržišta kapitala i pregovora s dioničarima, partnerima, javnim ustanovama, savezima i vladinim organizacijama. K tomu je proveo razne organizacijske programe restrukturiranja, a unutar Kine bio je uvelike uključen u izgradnju inteligentne mobilnosti i digitalnih usluga.

"Iznimno nam je drago što marka SEAT može računati na rukovoditelja kao što je Carsten Isensee te njegove impresivne financijske i globalne rezultate. Njegovo međunarodno iskustvo i iscrpno poznavanje koncerna zasigurno će nam pružiti svjež pogled kako bismo mogli nastaviti graditi na čvrstim financijskim temeljima koje je položio Holger Kintscher", istaknuo je predsjednik marke SEAT Luca de Meo.

Zauzvrat, Holger Kintscher prijeći će u društvo-kći Volkswagen koncerna za gospodarska vozila nakon što je gotovo 10 godina sjedio u upravnom odboru marke SEAT. "Uloga Holgera Kintschera u preobrazbi marke SEAT tijekom posljednjih godina bila je ključna", objasnio je de Meo. "Holgeru i njegovu timu dugujemo velik dio uspjeha marke SEAT. On ne samo da je pridonio preobrazbi marke, već je također naporno radio na stvaranju uvjeta kako bi ona ostala održiva tijekom narednih godina."