URBANA MOBILNOST

Prvi SEAT električni romobil stigao u Hrvatsku

10.05.2019
  • Veliki korak prema urbanoj mikromobilnosti - SEAT eXS KickScooter powered by Segway
  • SEAT nastoji postati mjerilom standarda u području električnih rješenja za urbanu mobilnost
  • Strateški sporazum između tvrtki SEAT i SEGWAY predstavlja odgovor na rastuću potražnju za električnom urbanom mobilnošću kao zadnjim prijevoznim sredstvom do odredišta (eng. Last-mile)

Zagreb, 10. svibnja 2019. - Dok gradovi nastavljaju rasti, postizanje učinkovite mobilnosti postalo je jednim od glavnih izazova s kojima se suočavaju institucije i proizvođači automobila. Tako je marka SEAT nedavno lansirala svoj prvi odgovor na sve jači trend - električni romobil SEAT eXS KickScooter powered by Segway - koji je od ovog tjedna dostupan za narudžbe I u Hrvatskoj!

SEAT eXS KickScooter može se naručiti kod svih ovlaštenih SEAT trgovaca po cijeni od 4.999,99 kn, s time da je doseg eXS-a s jednim punjenjem do 25km, a maksimalna brzina do 25km/h.

Prometni zastoji, nedostatak parkirnih mjesta i zone u gradskim središtima u kojima su propisane niže razine emisija samo su neki od svakodnevnih izazova s kojima se vozači suočavaju. Novi SEAT eXS, powered by Segway, savršeno je rješenje u području mikromobilnosti za korisnike koji žele učinkovito i održivo svladati gradski promet. SEAT eXS svoj prvi javni nastup imao je na svjetskom kongresu Smart City Expo, koji se održao u Barceloni od 13. do 15. studenog 2018. godine. 

Ovo vozilo korisnicima omogućuje transport preostalom dionicom bilo kojeg puta, pa tako i dolazak na odredišta koja su teško pristupačna automobilima. Veliki 8" kotači te prednji i stražnji ovjes ovog modela osiguravaju jednostavnu vožnju i upravljanje. Kombinacija baterije i motora omogućuje brzinu vožnje do 25 km/h. Model eXS također je opremljen prednjim i stražnjim LED svjetlima, ambijentalnim osvjetljenjem s mogućnošću individualizacije, LCD zaslonom, regulacijom razmaka i alarmnim uređajem protiv krađe, a za povećanje njegova dosega može se priključiti dodatna baterija.

SEAT - marka predana električnoj urbanoj mobilnosti

Kao dio strategije jednostavne mobilnosti Easy Mobility, cilj marke jest razvijati svoju ponudu proizvoda i usluga uvođenjem novih rješenja na tržište u okviru urbane mobilnosti.

 

SEAT i Segway - predvodnici u području urbane mobilnosti

Marka SEAT sklopila je strateški sporazum s markom Segway, jednim od vodećih svjetskih društava u području individualne električne mobilnosti. Društvo Segway postalo je globalnim mjerilom standarda u području ponude sigurnih i ekoloških rješenja na tržištu električne mikromobilnosti. Tehnološka naprednost, učinkovitost i održivost proizvoda ove marke bili su ključni čimbenici za uspostavljanje partnerstva. Nakon njezine akvizicije u 2015. godini, koju je provelo start-up društvo za transportnu robotiku Ninebot, marka Segway lansirala je nekoliko rješenja mobilnosti za potrošačko tržište.

Ovim je potezom marka SEAT novi SEAT eXS dizajnirala ekskluzivno za svoje kupce, pri čemu ovaj proizvod sadrži vodeću električnu tehnologiju marke Segway ugrađenu u platformu njezina modela ES2.