30 godina iskustva u Volkswagen koncernu

Dr. Werner Tietz, novi potpredsjednik nadležan za istraživanje i razvoj marke SEAT

29.05.2020
  • Bivši voditelj odjela za razvoj marke Bentley preuzet će novu dužnost 1. srpnja
  • Tietz, industrijski inženjer, radio je u područjima istraživanja i razvoja marki Audi i Porsche te je stekao gotovo 30 godina iskustva u Volkswagen koncernu

 

Martorell/Zagreb, 29. svibnja 2020. godine Dr. Werner Tietz imenovan je novim izvršnim potpredsjednikom marke SEAT nadležnim za istraživanje i razvoj, a svoju će dužnost preuzeti 1. srpnja. Ovaj izvršni rukovoditelj, koji se Volkswagen koncernu pridružio 1994. godine, prethodno je obnašao dužnost voditelja odjela za razvoj marke Bentley. U okviru marke SEAT zamijenit će Axela Andorffa, koji prelazi u marku ŠKODA, te će preuzeti nadzor nad proizvodnom linijom za vozila srednje veličine i MEB platformu.

Tietz je inženjer s diplomom Tehničkog sveučilišta u Aachenu (RWTH) u Njemačkoj. Prije no što se pridružio Volkswagen koncernu 1994. godine, radio je na istraživačkim projektima na matičnom sveučilištu u vezi s obradom plastičnih materijala. Obnašao je razne dužnosti u okviru marke Audi te je dugo vremena bio nadležan za razvoj svih koncepata unutrašnjosti vozila marke Audi. Godine 2011. prelazi u Porsche, gdje je bio nadležan za razvoj karoserije i unutrašnjosti svih modela vozila. Također, sudjelovao je u razvoju konceptualnog vozila Taycan te je radio na uvođenju inovativnih materijala u nekoliko modela vozila. Od 2018. godine bio je član izvršnog odbora marke Bentley te je predvodio tamošnji odjel za razvoj, u okviru kojeg je stvarao novu razvojnu strategiju i položio temelje za elektrifikaciju marke.

"Izvrsna je novost što će marka SEAT od sada moći računati s rukovoditeljem kao što je Tietz, koji iza sebe ima cijeli niz postignuća u nekim od tehnološki najnaprednijih marki Volkswagen koncerna. Njegovo iskustvo zasigurno će pridonijeti daljnjem jačanju predanosti tehnologiji i inovaciji marke SEAT, što su neke od glavnih prednosti našeg poduzeća."

Carsten Isensee, predsjednik uprave marke SEAT, istaknuo je sljedeće: 

Novi direktor predvodit će inovacijske projekte marke SEAT u razdoblju koje je karakterizirano prijelazom na električnu mobilnost i tehnološke inovacije koje omogućuju sigurniju i učinkovitiju vožnju. Obnašatelj dužnosti potpredsjednika odjela za istraživanje i razvoj marke SEAT nadležan je za područja dizajna, u okviru kojeg se konceptualiziraju sva vozila marki SEAT i CUPRA, kao i za Tehnički centar marke SEAT, centar znanja u kojemu radi više od 1000 inženjera s ciljem razvoja inovacija za vozila te za buduća rješenja mobilnosti. Marka SEAT vodeći je španjolski industrijski investitor. Godine 2019. izdvojila je 1,259 milijardi eura za ulaganja i troškove za istraživanje i razvoj.