Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće

30 godina iskustva u Volkswagen koncernu

Dr. Werner Tietz, novi potpredsjednik nadležan za istraživanje i razvoj marke SEAT

29.05.2020
  • Bivši voditelj odjela za razvoj marke Bentley preuzet će novu dužnost 1. srpnja
  • Tietz, industrijski inženjer, radio je u područjima istraživanja i razvoja marki Audi i Porsche te je stekao gotovo 30 godina iskustva u Volkswagen koncernu

 

Martorell/Zagreb, 29. svibnja 2020. godine Dr. Werner Tietz imenovan je novim izvršnim potpredsjednikom marke SEAT nadležnim za istraživanje i razvoj, a svoju će dužnost preuzeti 1. srpnja. Ovaj izvršni rukovoditelj, koji se Volkswagen koncernu pridružio 1994. godine, prethodno je obnašao dužnost voditelja odjela za razvoj marke Bentley. U okviru marke SEAT zamijenit će Axela Andorffa, koji prelazi u marku ŠKODA, te će preuzeti nadzor nad proizvodnom linijom za vozila srednje veličine i MEB platformu.

Tietz je inženjer s diplomom Tehničkog sveučilišta u Aachenu (RWTH) u Njemačkoj. Prije no što se pridružio Volkswagen koncernu 1994. godine, radio je na istraživačkim projektima na matičnom sveučilištu u vezi s obradom plastičnih materijala. Obnašao je razne dužnosti u okviru marke Audi te je dugo vremena bio nadležan za razvoj svih koncepata unutrašnjosti vozila marke Audi. Godine 2011. prelazi u Porsche, gdje je bio nadležan za razvoj karoserije i unutrašnjosti svih modela vozila. Također, sudjelovao je u razvoju konceptualnog vozila Taycan te je radio na uvođenju inovativnih materijala u nekoliko modela vozila. Od 2018. godine bio je član izvršnog odbora marke Bentley te je predvodio tamošnji odjel za razvoj, u okviru kojeg je stvarao novu razvojnu strategiju i položio temelje za elektrifikaciju marke.

"Izvrsna je novost što će marka SEAT od sada moći računati s rukovoditeljem kao što je Tietz, koji iza sebe ima cijeli niz postignuća u nekim od tehnološki najnaprednijih marki Volkswagen koncerna. Njegovo iskustvo zasigurno će pridonijeti daljnjem jačanju predanosti tehnologiji i inovaciji marke SEAT, što su neke od glavnih prednosti našeg poduzeća."

Carsten Isensee, predsjednik uprave marke SEAT, istaknuo je sljedeće: 

Novi direktor predvodit će inovacijske projekte marke SEAT u razdoblju koje je karakterizirano prijelazom na električnu mobilnost i tehnološke inovacije koje omogućuju sigurniju i učinkovitiju vožnju. Obnašatelj dužnosti potpredsjednika odjela za istraživanje i razvoj marke SEAT nadležan je za područja dizajna, u okviru kojeg se konceptualiziraju sva vozila marki SEAT i CUPRA, kao i za Tehnički centar marke SEAT, centar znanja u kojemu radi više od 1000 inženjera s ciljem razvoja inovacija za vozila te za buduća rješenja mobilnosti. Marka SEAT vodeći je španjolski industrijski investitor. Godine 2019. izdvojila je 1,259 milijardi eura za ulaganja i troškove za istraživanje i razvoj.