Urbana mobilnost

Svjetska premijera za SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65

16.06.2020
  • SEAT MÓ eScooter 125 oličenje je želje marke za zadovoljavanjem potreba mobilnosti sutrašnjice u obliku potpuno električnog skutera koji urbanu vožnju čini jednostavnijom
  • Model eScooter 125 opremljen je motorom snage 9 kW i baterijom snage 5,6 kWh te pruža doseg do 125 km i korisne urbane performanse
  • SEAT MÓ eKickScooter 65 kao zadnje prijevozno sredstvo do odredišta čini urbanu mobilnost jednostavnijom i praktičnijom

Barcelona/Zagreb, 16. lipnja 2020. godine - Urbana se mobilnost mijenja, a marka SEAT želi ponuditi rješenja koja se prilagođavaju gradovima i njihovim stanovnicima. Svjetskom premijerom serijske proizvodnje modela SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 marka SEAT stoga jača svoju predanost urbanoj mobilnosti. 

Ova vozila nude vrlo različite pristupe mobilnosti, no istaknuta je značajka pri tome promjena načina na koji se krećemo urbanom džunglom današnjice. Ti su različiti pristupi potrebni u suvremenom svijetu u kojem automobili katkad nisu u skladu sa životnim stilovima ljudi.

SEAT MÓ eScooter 125, prvi potpuno električni skuter marke, čini vožnju ulicama mjesta i gradova jednostavnijom i praktičnijom te ruši stereotipe koji su povezani s tradicionalnim motociklima. Njegov napredni električni pogonski sustav bolje pristaje svijetu koji se neprestano razvija i odmiče od uobičajenog.

I dok je marka SEAT i dalje predana proizvodnji vozila, SEAT MÓ eKickScooter 65 pruža nove prilike - i kao pružatelj usluga, reagirajući na neke od glavnih trendova mobilnosti sutrašnjice: kolaborativnu i dijeljenu ekonomiju. No privatni korisnici također će doći na svoje s ovim novim modelom SEAT MÓ eKickScooter 65, baš kao i s postojećim te već uspješnim modelom SEAT MÓ eKickScooter 25 ( prije poznat kao SEAT EXS KickScooter).

SEAT MÓ eScooter 125: predviđen za privatnu upotrebu

Svjetska premijera modela SEAT MÓ eScooter 125 dokaz je hrabrosti i usredotočenosti marke na ispunjavanje raznih potreba kupaca dok oni pokušavaju svladati vožnju urbanim cestama. Ispod njegova suvremenog, kompaktnog dizajna krije se vozilo dizajnirano za ispunjavanje potreba pristupačnog i praktičnog načina prijevoza.

Njegov je izgled upotpunjen ponudom boja: SEAT MÓ eScooter 125 bit će dostupan u tri ekskluzivne mat boje: Daring crvenoj, Dark Aluminium i Oxygen bijeloj.

U njegov je stražnji kotač integriran električni motor snage 9 kW (najveća snaga) - istovjetno motociklu sa 125 cc - koji proizvodi okretni moment od 240 Nm te ovom elegantnom, gradskom električnom skuteru osigurava najveću brzinu do 95 km/h, no, što je još važnije, ubrzanje od 0 do 50 km/h za svega 3,9 sekundi. Idealno za gradski promet.

SEAT MÓ eScooter 125 nudi dinamičnost koja ga čini jedinstvenim na tržištu s cijelim nizom modusa vožnje: City, Sport i Eco te stupnjem za vožnju unatrag kako bi se manevriranje učinilo jednostavnijim. SEAT MÓ eScooter 125 ima raspon do 125 km s jednim punjenjem paketa litij -ionskih baterija snage 5,6 kWh, što znači da će, ovisno o uobičajenim razinama upotrebe, privatni korisnici u pravilu morati puniti vozilo samo jedanput tjedno. A koncept punjenja čini SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim.

Baterija se može puniti kada se još nalazi u vozilu putem stanica za punjenje, no također se može izvaditi i priključiti na kućnu utičnicu. Taj sustav čini model SEAT MÓ eScooter 125 još praktičnijim za flotne kupce jer mogu jednostavno mijenjati baterije kako bi vozilo moglo ostati na cesti uz najmanje moguće trajanje prekida rada.

K tomu praktičnost nije ograničena samo na performanse i trajanje punjenja. SEAT MÓ eScooter 125 također nudi prostor za pohranu za do dvije kacige u pretincu ispod sjedala ili kombinaciju kacige i drugih predmeta.

A u svijetu koji je još digitalniji i povezaniji, SEAT MÓ eScooter 125 korisnicima omogućuje lokaciju vozila putem aplikacije za smartphone, čime se korisniku pružaju podaci o položaju i ažuriranja statusa. Naposljetku, SEAT MÓ eScooter 125 također će imati 2 USB priključka kako baterija vašeg mobilnog telefona nikad ne bi bila prazna.

Dijeljenje skutera

Uz model SEAT MÓ eScooter 125 predviđen za privatne korisnike marka SEAT MÓ također će nuditi posebnu verziju za poduzeća za dijeljenje prijevoza. Verzija za dijeljenje temeljit će se na ključnim atributima verzije za privatne korisnike, dok će neki njezini elementi biti dizajnirani za dijeljenu mobilnost: montirana kutija za pohranu kaciga, držač za telefon te stupanj za vožnju unatrag radi olakšavanja manevriranja. Verzija za dijeljenje bit će dostupna u ekskluzivnoj Dark Aluminium mat boji sa specifičnim detaljima.

SEAT MÓ eKickScooter 65

Potražnja za mobilnošću kao zadnjim prijevoznim sredstvom do odredišta (eng. Last -mile) doživljava snažan rast dok gradovi postaju prenapučeni, a cestama je sve teže navigirati. Predstavljanje modela SEAT MÓ eKickScooter 65 temelji se na želji marke SEAT za ponudom rješenja za sve korisnike.

Prednja i stražnja svjetla, stop svjetlo te bočni/stražnji reflektor povećavaju vidljivost, dok prednja bubanj kočnica i stražnja električna kočnica poboljšavaju sigurnost. SEAT MÓ eKickScooter 65 bit će dostupan u ekskluzivnoj Daring crvenoj mat boji.

SEAT MÓ eKickScooter 65 pridonosi očuvanju mobilnosti ljudi. Dizajn specifičan za flotnu upotrebu obuhvaća povećanja dosega na 65 km zbog većeg paketa baterija snage 551 Wh, komfor je naglašen pneumatskim kotačima bez cijevi, a u stražnje je kotače integrirana električna kočnica. SEAT MÓ eKickScooter 65 jedan je od najrobusnijih modela eKickScooter na tržištu, dizajniran i razvijen za dugovječnost. Kako bi se ispunili propisi koji vrijede na određenim tržištima, pogotovo u Njemačkoj - jednoj od najstrožih država kada je riječ o propisima za modele eKickScooter - SEAT MÓ eKickScooter 65 imat će ograničenu najveću brzinu od 20 km/h.

SEAT MÓ eKickScooter 65 nudi nazivnu snagu od 350 W, što je dovoljno energije za svladavanje uspona s nagibom do 20 stupnjeva.

Kako bi se ponudila još veća svestranost, SEAT MÓ eKickScooter 65 omogućit će korisnicima odabir između triju modusa vožnje - Eco, Drive i Sport.

Dok se modeli mobilnosti nastavljaju mijenjati i unapređivati, marka SEAT predana je ponudi vozila koja ljudima omogućavaju da ostanu u pokretu, a SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65 pružaju način prijevoza koji je našim gradovima i urbanim područjima itekako potreban.

Napomena: osim novog modela SEAT MÓ eKickScooter 65, koji nudi velik doseg, marka SEAT također nudi SEAT MÓ eKickScooter 25 (doseg od 25 km, najveća brzina od 25 km/h). 

SEAT MÓ eScooter 125 (za privatne kupce)
Motor 7 kW (najveća snaga 9 kW)
Ubrzanje (0 – 50 km/h) 3,9
Najveći okretni moment 240 Nm
Najveća brzina 95 km/h
Kapacitet baterije 5,6 kWh
Doseg u gradu Do 125 km
SEAT MÓ eKickScooter 65
Nazivna snaga motora 350 W
Kapacitet baterije 551 Wh
Najveća brzina 20 km/h
Doseg u gradu 65 km
Trajanje punjenja 6 h
Najveći nagib uspona 20 stupnjeva
SEAT MÓ eKickScooter 25
Nazivna snaga motora 300 W
Kapacitet baterije 187 Wh
Najveća brzina 25 km/h
Doseg u gradu 25 km
Trajanje punjenja 3,5 h