Nova marka urbane mobilnosti

SEAT predstavlja SEAT MÓ, svoju novu marku urbane mobilnosti, u okviru službene inauguracije objekta CASA SEAT

16.06.2020
  • Prošli se tjedan održalo virtualno otvorenje objekta CASA SEAT, a danas se održava fizička inauguracija kojoj, između ostalog, nazoče Teresa Ribera, Àngels Chacón i Ada Colau
  • Novi brand će razvijati strategiju urbane mobilnosti fokusiranu na proizvode I usluge u području mikromobilnosti
  • Marka SEAT globalno predstavlja svoje nove proizvode u području mikromobilnosti, modele SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickScooter 65

Barcelona/Zagreb, 16. lipnja 2020. godine. Marka SEAT danas je službeno otvorila objekt CASA SEAT u okviru ceremonije održane uz pridržavanje propisanih zdravstvenih i sigurnosnih mjera, a kojoj su nazočili istaknuti predstavnici javnog života te glavni rukovoditelji španjolskog i katalonskog gospodarstva. Poduzeće je iskoristilo priliku u okviru događanja i službeno najavilo stvaranje SEAT MÓ, svoje nove marku za pružanje usluga u području urbane mobilnosti.

"CASA SEAT predstavlja puno više toga od odavanja počasti našim korijenima. Ova ikonična zgrada također je mjesto s kojeg svoj pogled usmjeravamo prema budućnosti svojeg poduzeća. Naše je sjedište u samom srcu Barcelone, a od njega očekujemo da će postati ključno središte za urbanu mobilnost."

Nakon virtualne prezentacije održane 4. lipnja, objekt CASA SEAT danas je prvi put otvorio svoja vrata javnosti. Carsten Isensee, predsjednik marke SEAT, započeo je događaj isticanjem važnosti toga novog prostora kao sjedišta poduzeća u samom srcu Barcelone. Prema riječima predsjednika: "

Zatim se putem videokonferencije uključila Teresa Ribera, četvrta zamjenica premijera i ministrica za ekološku tranziciju i demografske izazove, za kojom su se izravno iz objekta CASA SEAT oglasili Àngels Chacón, ministar gospodarstva i znanja katalonske vlade te Ada Colau, gradonačelnica Barcelone.

Predstavnici javnog života i drugi istaknuti gosti kao što su, među ostalim, predsjednik grupe Godó, Javier Godó, Jordi Gual, predsjednik banke CaixaBank, Josep Maria Bartomeu, predsjednik nogometnog kluba FC Barcelona, Ángel Simón, predsjednik društva Agbar, Josep Martínez Vila, izvršni direktor društva Saba, te Josep Martínez Vila i dr. Bonaventura Clotet razgledali su različita područja objekta CASA SEAT, novog centra za urbanu mobilnost marke.

Ovog je poslijepodneva Wayne Griffiths, potpredsjednik marke SEAT nadležan za prodaju i marketing te direktor marke CUPRA, najavio pokretanje SEAT MÓ, nove marke koja će poticati strategiju urbane mobilnosti usredotočenu na proizvode i usluge iz područja mikromobilnosti, uključujući modele SEAT MÓ eScooter 125 i SEAT MÓ eKickscooter 65.

"Marka SEAT MÓ predvodit će portfelj proizvoda i usluga iz područja mikromobilnosti, a CASA SEAT bit će njezin operativni centar. Barcelona će biti poprište za ispitivanje razvoja rješenja iz područja urbane mikromobilnosti koja će se izvoziti u ostatak svijeta", rekao je Griffiths.

Razgledavanje objekta CASA SEAT završeno je u području u kojem će kupci i posjetitelji moći konfigurirati svoja vozila marke SEAT te u CUPRA Garage, gdje su posjetitelji imali priliku vidjeti CUPRA Formentor PHEV, 100% novi model proizveden u Martorellu, a čiji se dolazak na tržište očekuje vrlo skoro. 

SEAT MÓ: usmjerenost prema električnoj urbanoj mobilnosti

Tijekom posljednjeg izdanja svjetskog kongresa Smart City Expo marka SEAT najavila je stvaranje strateške poslovne jedinice usmjerene na urbanu mobilnost, koja sada poprima vlastiti identitet. Poduzeće je predstavilo svoje nove modele SEAT MÓ eKickScooter 65 i SEAT MÓ eScooter 125, prvi potpuno električni skuter marke SEAT u njezinoj 70-godišnjoj povijesti, koji također ima poseban model za usluge dijeljenja mobilnosti. Poduzeće je u pogledu toga potvrdilo pokretanje usluge dijeljenja električnih skutera u Barceloni od srpnja.

"SEAT MÓ eScooter 125, SEAT MÓ eKickScooter 65 i naše prodiranje u svijet dijeljenja skutera dokazuju našu predanost prilagodbi novim potrebama gradova i njihovih stanovnika pružanjem učinkovitih i održivih rješenja u području mikromobilnosti."

Lucas Casasnovas, voditelj marke SEAT MÓ, naglasio je sljedeće:

Mjesto za evoluciju mobilnosti sutrašnjice

Smješten u samom srcu Barcelone, na uglu avenija Paseo de Gracia i Avenida Diagonal, objekt CASA SEAT, koji je stvorila marka SEAT, predstavlja odavanje počasti gradu koji je svjedočio njezinu rođenju prije 70 godina. Taj je prostor stvoren sa svrhom da postane centar za urbanu mobilnost i da se tako suoči s izazovima današnjice putem suradnje na rješenjima s brojnim drugim akterima. Radi poticanja susreta i razmjene ideja CASA SEAT nudit će program aktivnosti koji uključuje predavanja, radionice i razne kulturne događaje u vezi s temama mobilnosti, održivosti, tehnologije i poslovanja.