Novi direktor odjela za dizajn tvrtke SEAT

Jorge Díez će voditi odjele za dizajn marki SEAT i CUPRA

20.10.2020
 • Díez će voditi odjele za dizajn marki SEAT i CUPRA počevši od 1. prosinca

 • Díez je stekao bogato međunarodno iskustvo, a od 2011. do 2014. godine obnašao je dužnost voditelja odjela za vanjski dizajn marke SEAT

 • Dizajnirao je legendarne modele kao što su treća generacija modela SEAT Leon, druga generacija modela Audi TT te prva generacija modela Audi A7

  Martorell/Zagreb, 20. listopada 2020. godine. Jorge Díez imenovan je novim direktorom odjela za dizajn tvrtke SEAT, a novu dužnost će obnašati od 1. prosinca. Díez je dizajner s bogatim međunarodnim iskustvom koje se proteže kroz gotovo 20 godina. On je vodio odjel za vanjski dizajn marke SEAT od 2011. do 2014. godine te je također radio u sjedištima marki Audi i Volkswagen u Njemačkoj. Njegov nadređeni na novoj dužnosti bit će dr. Werner Tietz, izvršni potpredsjednik poduzeća nadležan za područje istraživanja i razvoja.

  Jorge Díez obnašao je dužnost potpredsjednika nadležnog za područje dizajna društva Mitsubishi Motors Europe od srpnja 2019. godine. Tijekom prethodne dužnosti direktora odjela za vanjski dizajn marke SEAT bio je zaslužan za neke od legendarnih modela ove marke iz Barcelone kao što su treća generacija modela SEAT Leon, četvrta generacija modela SEAT Ibiza, te SEAT Ateca, prvog SUV vozila u povijesti ovog proizvođača automobila. Tijekom rada za marku Audi stvorio je modele kao što su druga generacija modela Audi TT i prva generacija modela Audi A7.

  Wayne Griffiths, predsjednik uprave SEAT-a, istaknuo je sljedeće: "Jorge Díez ubraja se među najtalentiranije dizajnere u automobilskoj industriji. Njegov se potpis nalazi na velikom broju naših ključnih vozila iz proteklog desetljeća kao što su Leon, Ateca i Ibiza, a činjenica što se vraća u tvrtku SEAT sjajna je vijest. Njegovo međunarodno iskustvo, nadahnuće koje crpi iz Barcelone te vrijednosti marki SEAT i CUPRA odražavat će se na modelima koje ćemo uvoditi na tržište tijekom narednih godina."

  Dr. Werner Tietz, izvršni potpredsjednik SEAT-a nadležan za područje istraživanja i razvoja, izjavio je: "Istinsko mi je zadovoljstvo ponovno poželjeti dobrodošlicu Jorgeu Díezu kao rukovoditelju našeg dizajnerskog tima. Uz njegovu stručnost i predanost zajamčen je izvanredan jezik dizajna za buduće modele marki SEAT i CUPRA."

   

 

Jorge Díez tehnički je inženjer u području industrijskog dizajna s diplomom Sveučilišta Cardenal Herrera u Valenciji, magistar je automobilskog dizajna Politehničkog sveučilišta u Valenciji, a također ima diplomu magistra Royal College of Art u Londonu. 

Novi direktor odjela za dizajn SEAT-a proveo je gotovo cijelu svoju karijeru u području vanjskog dizajna vozila. Díez je sedam godina radio za marku Audi u Ingolstadtu, a 2008. godine pridružio se odjelu za vanjski dizajn marke SEAT. Godine 2010. imenovan je višim dizajnerom marke Volkswagen u Wolfsburgu, a godinu dana kasnije promaknut je na poziciju voditelja odjela za dizajn marke SEAT. Díez se 2014. godine vratio u marku Audi kao direktor centra Audi Konzept Design u Münchenu te je radio za marke kao što su Audi, Lamborghini i Ducati. Tri godine kasnije promaknut je na poziciju voditelja vanjskog dizajna u centru Studio 4 marke Audi. U srpnju 2019. godine imenovan je potpredsjednikom za područje dizajna društva Mitsubishi Motors Europe, što je dužnost koju je obnašao do pridruživanja SEAT-u.