Nova globalna direktorica komunikacija

Cécilia Taieb pridružuje se redovima društva SEAT S.A. u razdoblju velikih izazova.

25.03.2021
  • Taieb ima više od 20 godina iskustva u području strateških komunikacija u cijelom nizu branši
  • Nakon što se tijekom travnja pridruži poduzeću, nadređeni će joj biti Wayne Griffiths, predsjednik poduzeća, a postat će članicom senior management tima
  • Izvršna rukovoditeljica vodit će komunikacijsku strategiju društva SEAT S.A. i njegovih marki, SEAT i CUPRA, tijekom razdoblja transformacije u smjeru električnih vozila 

Martorell, 25. ožujka 2021. Cécilia Taieb imenovana je novom globalnom direktoricom komunikacija društva SEAT S.A, a to je dužnost koju će obnašati od 15. travnja ove godine. Uz više od dvadeset godina iskustva u području strateških komunikacija, društvenih mreža, rukovodstva i upravljanja implementacijom promjena, izvršna rukovoditeljica pridružuje se redovima društva SEAT S.A. u razdoblju velikih izazova s kojima se poduzeće i njegove marke suočavaju kada je riječ o budućnosti. Naime, poduzeće se nalazi na putu transformacije prema elektrifikaciji i održivoj mobilnosti.

Taieb, kojoj će izravno nadređeni biti Wayne Griffiths, predsjednik društva SEAT S.A., te koja će postati članicom senior managementa poduzeća, bit će nadležna za upravljanje područjima korporativnih komunikacija, korporativne društvene odgovornosti (CSR) i reputacije, proizvoda i događaja, aktivacije sadržaja i interne komunikacije, a na toj će dužnosti voditi tim koji okuplja 30 ljudi.

 

Foto: Kela Coto

Njezin glavni cilj bit će ojačati digitalnu strategiju društva SEAT S.A. radi implementacije novih načina komunikacije, novih kanala i platformi kojima se poruke poduzeća te marki SEAT i CUPRA prenose na bolji način radi dopiranja do novih i sve raznolikijih skupina kupaca diljem svijeta. 

Wayne Griffiths, predsjednik društva SEAT S.A., naglasio je sljedeće: "Nalazimo se u trenutku velikih promjena. Namjera nam je promijeniti status quo i stvari početi raditi na drukčiji način. Dolaskom stručnjakinje među naše redove kao što je Cécilia, koja potječe izvan sektora automobilske industrije, pruža nam se mogućnost da učinimo još jedan korak naprijed u pogledu komunikacijske strategije."

Griffiths je dodao: "Njezin je profil multikulturalan, a njezino bogato međunarodno iskustvo pomoći će pri konsolidaciji marke SEAT te jačanju ekspanzije marke CUPRA kao mlade, nekonvencionalne marke koja je spremna na izazove unutar automobilske industrije. Cécilia će voditi kvalitetan tim komunikacijskih stručnjaka koji su društvu SEAT S.A. pomogli povećati te unaprijediti vidljivost, reputaciju i imidž poduzeća tijekom posljednjih nekoliko godina."

Taieb je uvelike pridonijela postavljanju novih globalnih komunikacijskih standarda u raznim sektorima u kojima je radila. Obnašala je nekoliko viših rukovodećih dužnosti, od kojih je jedna od nedavnih u zdravstvenoj industriji, gdje je do sada vodila globalne korporativne poslove za onkološki odjel društva AstraZeneca iz njegova sjedišta u Cambridgeu (Ujedinjena Kraljevina). Taieb je provela redizajn područja liječenja i pokrenula niz globalnih kampanja kako bi se diljem svijeta povećala vidljivost toga odjela. Prije toga bila je nadležna za globalne korporativne poslove za kardiovaskularnu, renalnu i metaboličku poslovnu jedinicu društva. Uz rukovodstvo koje im je Taieb mogla ponuditi, najveće franšize društva postigle su znatan rast.

Prije njezina globalnog proboja, Taieb je vodila komunikacije za španjolsku podružnicu društva AstraZeneca te njezinu Zakladu. Također, radila je u području konzaltinga za ljudske resurse unutar grupacije Page Group (koja se prethodno zvala Michael Page Holding), gdje je obnašala dužnost direktorice komunikacijskog, edukacijskog i razvojnog odjela za područja Južne Europe, Rusije, Poljske, Turske i Afrike.

Ona ima diplomu iz područja prevođenja, tumačenja i međunarodnih odnosa ISIT-a (Institut Supérieur d'Interprétation et de Traduction) u Parizu (Francuska), magisterij iz područja međunarodnih poslovnih pregovora sveučilišta Sorbonne Nouvelle University u Parizu te svjedodžbu o pohađanju izvršnog programa u području korporativnog rukovodstva MIT-a (Massachusetts Institute of Technology). Tečno se služi španjolskim, engleskim i francuskim jezikom.