SEAT S.A. imenuje nove članove upravnog odbora

02.07.2021
  • David Powels bit će izvršni potpredsjednik nadležan za financije i IT, dok će Kai Vogler obnašati dužnost izvršnog potpredsjednika za prodaju i marketing

  • Obojica će biti podređena Wayneu Griffithsu, predsjedniku društva SEAT S.A., a svoje će nove dužnosti početi obnašati od 1. rujna, odnosno 1. listopada

David Powels i Kai Vogler imenovani su na dužnosti novog izvršnog potpredsjednika za financije i IT te izvršnog potpredsjednika za prodaju i marketing društva SEAT S.A. Obojica će biti izravno podređena Wayneu Griffithsu, predsjedniku društva SEAT S.A. Powels će svoju dužnost početi obnašati od 1. rujna, dok će se Vogler poduzeću priključiti 1. listopada.

"Upućujemo dobrodošlicu Davidu Powelsu i Kaiju Vogleru, dvojici talentiranih stručnjaka s bogatim iskustvom. Njihove karijere unutar Volkswagen koncerna dokaz su da će oni ostvarivati pozitivan doprinos sektorima poduzeća kao što su financije i IT te prodaja i marketing", rekao je Wayne Griffiths.

 

David Powels

Powels je stekao više od 30 godina međunarodnog iskustva unutar Volkswagen koncerna u zemljama kao što su Kina, Brazil, Njemačka i Južnoafrička Republika, odakle i potječe. Od kraja 2017. godine obnašao je dužnost prvog potpredsjednika i izvršnog potpredsjednika za komercijalne djelatnosti unutar društva SAIC Volkswagen Automotive Co. u Kini, zajedničkog pothvata društva SAIC Motor i Volkswagen koncerna. 

David Powels stekao je diplomu u području ekonomije na Sveučilištu Nelson Mandela u Port Elizabethu, a položio je i stručni ispit za ovlaštenog računovođu. Također, završio je poslijediplomski program razvoja menadžmenta na Sveučilištu Cape Town. Powels je svoju karijeru u okviru Volkswagen koncerna u Južnoafričkoj Republici započeo 1989. godine. Nakon što je radio u Njemačkoj i Brazilu, imenovan je izvršnim direktorom društva Volkswagen Group South Africa 2007. godine. Zatim je obnašao dužnosti predsjednika upravnog odbora i izvršnog direktora društava VW Brazil i Volkswagen koncerna za regiju Južne Amerike. Powels govori engleski, njemački i portugalski.

Griffiths je izrazio svoju zahvalnost Carstenu Isenseeu, koji odlazi u mirovinu nakon 34-godišnje karijere unutar Volkswagen koncerna, za njegov rad na mjestu Powelsova prethodnika: "Carsten je ostvario neizmjeran doprinos poduzeću. On je predvodio SEAT S.A. te uspostavio program jamčenja likvidnosti tijekom najtežih mjeseci pandemije. Želim mu zahvaliti na njegovoj predanosti tijekom razdoblja naše suradnje."

 

Kai Vogler

Vogler, koji će zamijeniti Waynea Griffithsa na dužnosti potpredsjednika za prodaju i marketing, stručnjak je u području novih modela poslovanja i distribucije s bogatim međunarodnim iskustvom. Bio je europski regionalni rukovoditelj društva Volkswagen Financial Services AG od 2019. godine nadležan za prodaju i marketing, a općenito je bio odgovoran za sve europske zemlje osim Njemačke. Kada je riječ o Volkswagen koncernu, obnašao je razne dužnosti unutar društava Volkswagen Services AG, Volkswagen Moller Bilfinans AS i Porsche Financial Services u Njemačkoj i Norveškoj. 

Kai Vogler stekao je sveučilišnu diplomu u području poslovne informatike na Sveučilištu u Essenu u Njemačkoj. Govori njemački i engleski.