Laura Carnicero i Markus Haupt pridružuju se upravnom odboru društva SEAT S.A.

05.07.2022
  • Carnicero se imenuje članicom upravnog odbora nadležnom za područje zaposlenika i organizacije
  • Haupt se vraća u društvo SEAT S.A. nakon 11 godina kao član upravnog odbora nadležan za područje upravljanja proizvodnjom i logistikom
  • Ovim novim članovima Wayne Griffiths jača svoj tim u svrhu suočavanja s najvećom transformacijom u povijesti društva SEAT S.A.

 

Laura Carnicero i Markus Haupt imenovani su novim članovima upravnog odbora nadležnima za područje zaposlenika i organizacije te za područje upravljanja proizvodnjom i logistikom unutar društva SEAT S.A., čime se rukovodeći tim ovog poduzeća jača kako bi bio spreman uhvatiti se u koštac s predstojećom najvećom transformacijom u povijesti ove organizacije.

Laura Carnicero, koja trenutačno obnaša dužnost direktorice za područje zaposlenika u društvu SEAT S.A., naslijedit će Xaviera Rosa, a povjeren joj je izazov vođenja kulturalne promjene društva SEAT S.A. u svrhu suočavanja s transformacijom poduzeća prema elektrifikaciji i rastu marke CUPRA u predstojećim godinama. Svoju novu dužnost počela je obnašati od 1. srpnja. Markus Haupt, koji je prethodno obnašao dužnost predsjednika društva Volkswagen Navarra, pridružit će se upravnom odboru društva SEAT S.A. 1. rujna. Na svojoj će novoj poziciji promicati proizvodne sinergije između raznih tvornica Volkswagen koncerna i Iberskog poluotoka (Martorell, Pamplona i Palmela u Portugalu). Ovaj izvršni rukovoditelj zamijenit će Herberta Steinera, koji napušta poduzeće kako bi se bavio novim profesionalnim izazovima.

Inženjerka sa strašću za ljude

Laura Carnicero stekla je doktorat znanosti industrijskog inženjeringa na sveučilištu Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Njezino iskustvo u automobilskom sektoru seže unatrag sve do 1999. godine, kada se pridružila društvu SEAT S.A. i, godinu dana kasnije, preselila u sjedište Volkswagen koncerna, kako bi se pridružila istraživačkom timu nadležnom za sektor laserskog zavarivanja.  Godine 2001. Carnicero se vratila u Barcelonu te započela karijeru u području internog razvoja, obnašajući različite dužnosti unutar poduzeća, u okviru čega su se posebno isticali njezino iskustvo i rukovodeća sprema u tehničkim područjima, kao što su proizvodnja i planiranje proizvoda.

Zatim se, 2015. godine, Carnicero upustila u snažan zaokret u svojoj profesionalnoj karijeri te se pridružila odjelu ljudskih resursa kao voditeljica odjela za školovanje i razvoj društva SEAT S.A, u okviru čega je također obnašala dužnost direktorice obrazovne ustanove za vježbenike. Tijekom toga razdoblja Carnicero je bila nadležna za program transformacije prema Industriji 4.0 kako bi se osiguralo da zaposlenici raspolažu potrebnim vještinama i alatima za poslovne profile budućnosti. Također, implementirala je program neprestanog školovanja "Always Learning" za cjelokupnu radnu snagu, i to s iznimnim uspjehom. Tijekom protekle dvije godine obnašala je dužnost direktorice kadrovske službe poduzeća. Pod njezinim je vodstvom pokrenuta kulturalna razmjena u cjelokupnoj organizaciji, i to putem različitih strategija koje se provode diljem poduzeća, a usto je, u svojstvu direktorice, bila nadređena za ukupno 15 000 zaposlenika.

"Laura Carnicero vrhunska je rukovoditeljica s dokazanim iskustvom u našem poduzeću. Njezino imenovanje odavanje je počasti njezinu radu i postignućima te internim talentima kojima raspolažemo unutar društva SEAT S.A. Ljudi su najvažnija pokretačka sila koja se krije iza naše organizacije. Uvjeren sam da je Laura osobno predana marki SEAT i transformaciji našeg poduzeća", naglasio je Wayne Griffiths, predsjednik društva SEAT S.A.

U pogledu Hauptove nove dužnosti, Griffiths je rekao sljedeće: "Markus je stručnjak u područjima proizvodnje i procesa, a usto iznimno dobro poznaje marku SEAT. Drago mi je što je pristao suočiti se s izazovom elektrifikacije poduzeća te što ima golemu predanost pretvaranju Španjolske u buduće europsko središte električne mobilnosti. Markus je zbilja iskusan stručnjak unutar Volkswagen koncerna te je predan provedbi promjena u smjeru elektrifikacije na lokaciji u Martorellu."

Karijera na relaciji Španjolska - Njemačka 

Markus Haupt školovao se u području poslovnog upravljanja u Barceloni te je stekao više od 20 godina međunarodnog iskustva unutar Volkswagen koncerna, u kojemu je svoju profesionalnu karijeru započeo 2001. godine. Tijekom prvih godina rada za marke SEAT i Audi, Haupt se specijalizirao za automobilski sektor prototipa, i to sve do 2004. godine, kada se vratio u španjolsko poduzeće kao rukovoditelj područja za procese i upravljanje projektima za SEAT Preseries, a usto je odigrao odlučujuću ulogu u lansiranju modela Audi Q3 u tvornici u Martorellu.

Haupt je vodio glavne proizvodne projekte, kao što su klasa platforme AO Volkswagen koncerna u Wolfsburgu (Njemačka) te uspješno uvođenje serije modela T-Roc u Palmeli (Portugal). Tijekom posljednjih nekoliko godina, i sve do svojeg povratka u društvo SEAT S.A., Haupt je imao priliku poticati transformaciju prema električnoj mobilnosti diljem koncerna, i to u svojstvu predsjednika društva Volkswagen Navarra S.A. i generalnog direktora tvornice u Pamploni.