Thomas Schäfer imenovan novim predsjednikom odbora direktora društva SEAT S.A.

05.07.2022

Thomas Schäfer, generalni direktor marke Volkswagen, imenovan je predsjednikom Board of Directors društva SEAT S.A., a svoju će novu dužnost početi obnašati od 8. srpnja 2022. godine. Ovo se imenovanje provodi u svjetlu nedavnih promjena unutar koncerna, koje su na snagu stupile 1. srpnja, uključujući imenovanje Schäfera kao novog člana upravnog odbora koncerna nadležnog za grupu marki "za masovnu proizvodnju", koja uključuje marke Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila, SEAT/CUPRA i ŠKODA. Zajednički cilj: intenzivirati i ubrzati suradnju među markama koncerna, iskoristiti puni sinergetski potencijal te smanjiti troškove i složenost na održiv način.

Schäfer će naslijediti Thomasa Schmalla na čelu upravnog odbora poduzeća. U suradnji s Wayneom Griffithsom, predsjednikom izvršnog odbora, Schäfer će poticati rast marke CUPRA i transformaciju poduzeća s ciljem pozicioniranja Španjolske kao europskog središta za električnu mobilnost. Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, tijekom Schmallova rukovodstva, položeni su temelji s ključnim točkama kao što su revolucionarni projekt "Future: Fast Forward", mobilizacija investicijskog programa vrijednog 10 milijardi eura u suradnji s partnerima te lokalizacija planirane gigatvornice Volkswagen koncerna u Valenciji.

"Narednih nekoliko godina bit će kako uzbudljive tako i izazovne za marke SEAT i CUPRA", rekao je Thomas Schäfer. "Poduzeće provodi ključne strateške projekte za cjelokupni Volkswagen koncern: rast poslovanja te elektrifikaciju Španjolske, a usto će se dizajnirati, razvijati i proizvoditi modeli urbanih električnih vozila za naše marke za masovnu proizvodnju. Zahvaljujući svojoj stručnosti i strasti, naš španjolski tim odigrat će ključnu ulogu za uspjeh cjelokupnog koncerna. S veseljem iščekujem pružati podršku markama SEAT i CUPRA na njihovu putu prema budućnosti u svojstvu snažnog, predanog partnera unutar grupe za masovnu proizvodnju vozila", dodao je novi predsjednik Board of Directors društva SEAT S.A.

Thomas Schäfer ima bogato iskustvo u području međunarodne automobilske industrije. Ovaj diplomirani inženjer mehanike svoju je karijeru započeo u društvu Daimler AG u Stuttgartu 1994. godine, gdje je obnašao razne više rukovodeće pozicije. Schäfer se Volkswagen koncernu pridružio 2012. godine, isprva predvodeći jedinicu međunarodne proizvodnje koncerna, u okviru čega je bio nadležan za CKD projekte te pregovore o novim proizvodnim lokacijama. Schäfer je postao predsjednikom i generalnim direktorom društva Volkswagen Group South Africa 2015. godine te je bio nadležan za poslovanje marke Volkswagen u toj zemlji i razvoj marki koncerna u regiji Supsaharska Afrika. Schäfer je imenovan predsjednikom upravnog odbora društva ŠKODA AUTO a.s. u kolovozu 2020. godine.

Schäfer se pridružuje Odboru direktora kojega čine dr. Ingrun-Ulla Bartölke, dr. Oliver Blume, Daniela Cavallo, Luis Comas Martínez de Tejada, dr. Stefan Piëch, dr. Josep Piqué i Mark Porsche.