Jose Arreche, novi direktor tvornice SEAT S.A. u Martorellu

19.10.2022
  • Na novoj će se poziciji Arreche usredotočiti na transformaciju tvornice i predstavljanje prvog 100 % električnog vozila koje će biti proizvedeno u Martorellu
  • Odgovarat će potpredsjedniku proizvodnje i logistike društva SEAT S.A., Markusu Hauptu

 

Jose Arreche imenovan je novim direktorom tvornice društva SEAT u Martorellu. Usredotočit će se na transformaciju tvornice za početak proizvodnje električnih vozila u Martorellu od 2025. Arreche će odgovarati potpredsjedniku proizvodnje i logistike, Markusu Hauptu, te će biti odgovoran za glavni pogon SEAT S.A., u kojemu će poduzeće proizvodi različite modele na tri proizvodne linije: SEAT Ibiza, SEAT Arona, SEAT León, CUPRA Formentor i Audi A1.

Markus Haupt, potpredsjednik proizvodnje i logistike društva SEAT S.A. rekao je: "Jose Arreche pridružuje se društvu SEAT S.A. u ključnom trenutku za tvornicu u Martorellu, a njegovo će iskustvo biti ključno za pokretanje transformacije tvornice. On na sebe preuzima izazov da se zajamči proizvodnja prvih 100 % električnih modela dok nastavljamo s proizvodnjom vozila s motorom na izgaranje i elektrificiranih vozila."

Duga karijera Josea Arrechea u Volkswagen koncernu bit će ključna za promicanje proizvodne sinergije između tvornica koncerna na Pirenejskom poluotoku (Martorell, Pamplona i Palmela u Portugalu). Arreche, koji je industrijski inženjer specijaliziran za primjenu tehnologija Industry 4.0, svoju je karijeru započeo u Volkswagen Navarra, gdje je obnašao razne dužnosti do imenovanja direktorom planiranja 2018. godine. Tijekom svoje karijere, Arreche je također vodio projekte za koncern: proveo je 3 godine u Wolfsburgu upravljajući implementacijom projekata za karoseriju vozila u tvornicama poduzeća Volkswagen u Kini.

Elektrifikacija Martorella

SEAT S.A. vodi klaster za razvoj malih BEV vozila, obitelj vozila koja će demokratizirati gradsku mobilnost za različite marke unutar Volkswagen koncerna. Ambicija tvrtke je proizvodnja električnih vozila u tvornici u Martorellu od 2025., u skladu sa strategijom elektrifikacije i transformacije proizvodnih pogona koncerna.