SEAT posebnom edicijom Marina Pack poboljšava održivost modela SEAT Ibiza i Arona

18.05.2023
  • SEAT nastavlja svoju suradnju s inicijativom SEAQUAL INITIATIVE za pokretanje inovacija i kružnog gospodarstva, uz očuvanje prirodnih resursa Mediterana
  • SEAT također započinje novu suradnju s tvrtkom Autoneum, upotrebom oznake LABEL blue by BORGERS® za reciklirane materijale, kojom će svake godine pomoći izvući više od 2 milijuna plastičnih boca iz oceana
  • Modeli SEAT Ibiza i Arona posebne edicije Marina Pack upotrebljavaju reciklirane materijale SEAQUAL® YARN za presvlake za sjedala, dok sve verzije modela SEAT Ibiza i Arona sada imaju oznaku LABEL blue by BORGERS® za reciklirane materijale od kojih su izrađene podne obloge i tepisi

SEAT nastavlja svoju suradnju s inicijativom SEAQUAL INITIATIVE za pokretanje inovacija, kružnog gospodarstva i pomoći očuvanju prirodnih resursa Mediterana i šire. Istovremeno, SEAT također započinje novu suradnju s tvrtkom Autoneum i postaje prvi proizvođač automobila koji upotrebljava oznaku LABEL blue by BORGERS® za reciklirane materijale, kojom će svake godine pomoći izvući više od 2 milijuna plastičnih boca iz oceana. 

 

 

Kao rezultat toga, modelima SEAT Ibiza i Arona povećana je održivost uz posebne edicije pod nazivom Marina Pack, koje obuhvaćaju materijale SEAQUAL® YARN za presvlake za sjedala, dok sve verzije modela SEAT Ibiza i Arona sada imaju oznaku LABEL blue by BORGERS® za reciklirane materijale od plastike izvađene iz mora od kojih su izrađene njihove podne obloge i tepisi.

 

 

SEAQUAL INITIATIVE i LABEL blue by BORGERS® rade s nevladinim organizacijama, ribarima, vlastima i lokalnim zajednicama kako bi im pomogli očistiti mora i oceane. Morski otpad s naših plaža, dna i površine oceana i mora, rijeka i ušća prikuplja se kroz programe čišćenja. Nakon razvrstavanja različitih vrsta materijala, plastika se čisti i pretvara u recikliranu plastiku koja se upotrebljava za izradu materijala SEAQUAL® YARN za presvlake za sjedala, kao i poliesterska vlakna s oznakom LABEL blue by BORGERS® za izradu podnih obloga i tepiha.

 

 

Marka SEAT predana je pronalaženju inovativnih rješenja za svoje ciljeve održivosti. Projekti kao što je upotreba recikliranih materijala ne samo da pomažu poduzeću u postizanju ciljeva, već također doprinose kontinuiranom čišćenju naših mora, rijeka i oceana." Kaže dr. Werner Tietz, izvršni potpredsjednik za istraživanje i razvoj marki SEAT i CUPRA. "Marka SEAT odlučna je pomoći u očuvanju prirodnog resursa koji nam je vrlo blizu, Mediterana, a koji je nevjerojatno važan dio toga."

 

 

Posebna edicija modela SEAT Ibiza i Arona, Marina Pack, koja ima presvlake za sjedala od materijala SEAQUAL® YARN, kao i oznaku LABEL blue by BORGERS® za reciklirana poliesterska vlakna od plastike izvađene iz mora za izradu podnih obloga i tepiha započinje s proizvodnjom u lipnju 2023.