Recikliranje starih vozila

Sirovine i energija na zemlji imaju samo ograničenu raspoloživost. Stoga je njihovo štedljivo korištenje definiran cilj tvrtke SEAT: počevši od proizvodnje naših vozila preko optimizacije kod SEAT partnera sve do propisnog recikliranja starih vozila i dijelova.

Ekološka proizvodnja i konstrukcija prilagođena recikliranju

Recikliranje

U tehnološkom centru SEAT ekološki su aspekti već uzeti u obzir u početnoj fazi dizajna i razvoja:

  • preferirana uporaba materijala koji se može reciklirati
  • upotreba materijala koji se dijelom sastoje od recikliranog materijala (npr. Izolacijske prostirke od pamučnog vlakana, reciklirani ostaci gotove smjese)
  • ekološki prihvatljivi proizvodni procesi - ekonomski i tehnički mogući
  • studije o demontaži sastavni su element u svim projektima proizvodnje novih vozila, a radi poboljšanja karakteristika obnove i rastavljanja novih modela.

Ovdje se ne radi o ispunjavanju zakonskih normi, naš je cilj stvarati i čuvati okoliš što je više moguće te proizvoditi od dijelova koji su pogodni za kasniju reciklažu - pri tome ne radeći kompromise kada su u pitanju sigurnost i udobnost.

 

Pažljivije korištenje resursa

Ponovna uporaba i recikliranje komponenata

Prerada rabljenih dijelova i agregata (motor, mjenjač) još je jedan doprinos pažljivoj upotrebi raspoloživih resursa, a istovremeno nam omogućava da ponudimo jeftine zamjenske dijelove za popravak vašeg SEATA.

Naša ponuda

Povrat starih automobila

Svi SEAT partneri u Hrvatskoj  će besplatno preuzeti Vaš stari SEAT ukoliko je vozilo potpuno i ukoliko ne nedostaju bitne komponente poput motora, katalizatora ili karoserije ili ukoliko vozilo ne sadrži otpad.