Sigurnost

Sigurnost s 5 zvjezdica.

Potpuno novi SEAT Leon osvojio je pet zvjezdica od strane europske organizacije za sigurnost Euro NCAP.

ACC predviđa budućnost

Gledajte unaprijed u svakoj situaciji.

Što možete očekivati? Uz pomoć radarskih senzora, ACC s Front Assistom prilagođava vašu brzinu vozilima ispred. Čim prijeti sudar, potpora automatski koči. Prediktivna funkcija prepoznaje brzine i zavoje pomoću kamera i automatski prenosi informacije sustavu.

Blind-Spot senzor

Vidi ono što vi ne vidite.

Blind-Spot senzor prepoznaje približavanje automobila izvan vašeg vidnog polja u području do 70 metara. A zahvaljujući upozorenju pri izlasku iz vozila izbjegavate moguće sudare s drugim automobilima ili biciklistima kad otvorite vrata.

Potpora za vožnju

Manje truda. Više sigurnosti.

Exit Assist

Exit Assist pomaže vam izaći iz uskih parkirnih mjesta. Također vas upozorava signalom ako se previše približite prepreci ili parkiranom automobilu.

Pre-Crash Assist

Pre-Crash Assist prepoznaje kritične situacije uz pomoć senzora i radarskog sustava na stražnjem dijelu. Ako dođe do najgoreg, on priprema vozilo i putnike u njemu na eventualni sudar, primjerice, zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Potpora u slučaju nužde

Ako vozač ne reagira, automobil preuzima kontrolu. Uključuje uređaj za svjetlosno upozorenje, zadržava vozilo u voznom traku i koči dok se vozilo ne zaustavi.

Travel Assist

Na cesti. Igrajte na sigurno.

Vozite opušteno. Travel Assist koristi radarsku tehnologiju za otkrivanje radova na cesti ili ležećih policajaca te prilagođava brzinu i razmak pojedinim situacijama na cesti i stanju u prometu.

Zračni jastuci

U dobrim rukama.

Sprijeda i straga. Šest zračnih jastuka za vozača, suvozača i sve putnike na stražnjim sjedalima. Za pomoć kad vam je najpotrebnija.

Želite li saznati više o novom modelu SEAT Leon Sportstourer?

Potrošnja goriva: 4,4 - 6,7 l/km. Emisija CO₂ 114 - 155 g/km. Verzija 03/2023. Fotografije predstavljaju samo simbolični prikaz.

* Sustavi potpora predstavljaju dodatne elektroničke sustave u motornim vozilima koji podržavaju vozača u određenim situacijama u vožnji. Međutim, ovi sustavi podliježu fizikalnim i sistemski uvjetovanim ograničenjima i ne oslobađaju vozača od odgovornosti za upravljanje svojim vozilom. Molimo, informirajte se (prije svoje prve vožnje) u svojim Uputama za uporabu u kojoj mjeri vas sustav potpora podržava.