Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Sigurnost

Opušteno kroz grad

Sigurnosne funkcije SEAT Atece specijalno su razvijene za vaš osjećaj sigurnosti i opuštenosti tijekom cijelog dana.

Uključite "Welcome" svjetlo

LED svjetlo "Welcome"

Uvijek i svugdje dobrodošli

Kome je još zabavno tražiti svoje parkirano vozilo u gradu? Posebno navečer. Zato svjetlo dobrodošlice mijenja sve. SEAT Ateca projicira svoju siluetu u obliku kruga na podu i tako olakšala traženje vozila po mraku.

Uključite "Welcome" svjetlo

Sustav potpore za vožnju u gužvi

Bez zastoja

Stres zbog prometnih zastoja i usporene vožnje je gotov. Asistent za vožnju u gužvi mjeri udaljenost između vozila i automatski prilagođava brzinu kretanja, zadržavajući pritom vozilo u voznom traku. Osim toga, asistent za naglo kočenje će pomoći u slučaju da se svojim vozilom previše približite vozilu ispred sebe.

ACC (Automatska regulacija razmaka) i tempomat

Gradski suživot

Svako putovanje postaje užitak i svaka vožnja opušteno iskustvo: Postavite željenu brzinu, a vaša SEAT Ateca će osigurati idealan razmak imeđu vozila. Ipak, jednom tipkom vraćate potpunu kontrolu u svoje ruke.

LED tehnologija

Svjetla velegrada

Osvijetlite svoju svakodnevicu i svoje raspoloženje sa SEAT Ateca najmodernijom svjetlosnom LED tehnologijom.

Svjetla
Posebne funkcije

Asistent u vožnji

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku

Prepoznavanjem oznaka na kolniku potpora zadržavanja vozila na voznom traku može pomoći u izbjegavanju jednog čestog uzroka sudara. Kada sustav otkrije da ste neželjeno izlazite iz voznog traka, upozorava vas zvučno i vizualno te vas polagano vraća natrag.

Potpora za duga svjetla

Potpora za duga svjetla reagira na različite svjetlosne uvjete te nudi najbolje i najšire moguće osvjetljenje ceste. Pritom na sebe preuzima zadaću promjene osvjetljenja i brine za to da ne dođe do zasljepljivanja prometa iz suprotnog smjera. Stoga vi više ne morate sami prebacivati s dugih na kratka svjetla i obrnuto.

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Ova praktična funkcija prepoznaje prometne znakove preko prednje kamere i prikazuje odgovarajuće informacije na zaslonu. Čak i u slučajevima nepreglednosti, zahvaljujući ovoj funkciji sve će vam se nalaziti u vidnom polju.

Sustav prepoznavanja mrtvog kuta

Sve na vidiku

Za sigurnu vožnju autocestom brine poseban LED pokazatelj u bočnom ogledalu, koji uočava i signalizira približavanje drugog vozila. Osim toga, vaše će se vozilo prilikom izalska iz parkirnog mjesta potpuno zaustaviti ukoliko se iza nalazi drugo vozilo ili prepreka.

Front Assist i sustav zaštite pješaka

Uvijek prema naprijed

Olakšajte si svakodnevnicu uz automatsku regulaciju razmaka, koja će upozoriti vozača na smanjenu udaljenost do vozila ispred. Ne reagira li vozač, sustav Front Assist će automatski usporiti vozilo. Zaštita za pješake će automatski zastaviti vozilo, čim prepozna pješake na kolniku.

Želite li znati više o modelu SEAT Ateca?

Sustavi potpore u vožnji su elektronički pomoćni uređaji u motornim vozilima koji pomažu vozaču u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu fizičkim i sistemskim ograničenjima i ne oslobađaju vozača odgovornosti za upravljanje svojim vozilom. Dozanjte (prije vašeg prvog putovanja) u vašem priručniku za uporabu koja su ograničenja sustava potpore u vožnji.