Sigurnost

Vožnja bez straha

Ništa nije važnije od dovoljne razine sigurnosti. Stoga smo kod konstrukcije SEAT Arone prvenstveno mislili na vašu sigurnost. Vaša nam je zaštita najvažnija briga.

Blind Spot senzor

Vidite ih dok vam se približavaju.

Tijekom manevara u vožnji možete se u potpunosti pouzdati u našu tehniku. Vaša SEAT Arona raspolaže Blind Spot senzorom koji će vas upozoriti na vozila koja vam se približavaju prije nego što promijenite vozni trak.

Poziv u nuždi

Nemojte gubiti vrijeme.

Težak sudar? Ova potpora za sigurnost automatski obavještava hitnu službu. Obavještavanje se može provesti i manualno.

Kamera za vožnju unatrag s potporom za parkiranje

Živjeli inteligentni manevri

Želite parkirati na uskom parkirnom mjestu vožnjom unatrag? Nikakav problem za SEAT Aronu - ni prepreke iza ni cesta ispred nje. Kamera za vožnju unatrag prikazat će vam odabrani vozni trak na zaslonu, dok će se potpora upravljanja pri parkiranju umjesto vas pobrinuti za sve ostalo.

Sustav prepoznavanja umora

Je li vam potrebna stanka?

Jeste li još daleko od odredišta? Nema problema. Sustav prepoznavanja umora nadzire vaše ponašanje u vožnji i pomaže vam da tijekom vožnje ostanete budni i usredotočeni. 

ACC - Autmatska regulacija razmaka sa sustavom Front Assist

Budite hrabri. Sigurni ste.

SEAT Arona ima nekoliko posebnih praktičnih spravica. Primjerice sustav nadzora okoline Front Assist: kada automobil ispred vas neočekivano zakoči, sustav će neposredno reagirati i održavati siguran razmak. Adaptivni uređaj za reguliranje brzine osigurava da putujete prilagođenom brzinom. Tako možete ostati fokusirani pri konstantnoj brzini. 

Sigurnosna oprema

Čuvajte svoja leđa

Blind Spot senzor s potporom za nadzor bočnog prometa

Želite izaći iz parkirnog mjesta na prometnu cestu? Bez brige. Blind Spot senzor s potporom za nadzor bočnog prometa zaustavit će vašu SEAT Aronu ako se iza vas nalazi automobil ili neki drugi objekt. Vi se još samo morate pobrinuti o tome kamo se želite odvesti.

Multikolizijska kočnica

Dođe li do sudara, multikolizijska kočnica reagirat će izuzetno brzo i tako spriječiti daljnje sudare. Međutim, vi u svakom trenutku imate kontrolu nad vozilom. Zahvaljujući ovoj dvostrukoj zaštiti uvijek možete biti opušteni.

Sustav prepoznavanja umora

I najhrabrijima je ponekad potrebna pauza. Sustav prepoznavanja umora nadzire ponašanje vaše SEAT Arone u vožnji, prepoznaje kada ste umorni te vam predlaže da napravite pauzu.

Potpora za kretanje uzbrdo

Želite dospjeti do vrha? Vi to možete

Usponi vam nisu jača strana? Zahvaljujući potpori za kretanje uzbrdo oni postaju prava dječja igra. Ova potpora pohranjuje vaš kočioni tlak tako da i na dionicama s najvećim usponom možete krenuti bez ručne kočnice.

Digitalni kokpit

Bez smetnji.

Koncetrirajte se na cestu. Vaš digitalni kokpit napravit će ostalo. 

Želite znati više o modelu SEAT Arona?

Sustavi potpore u vožnji su elektronički pomoćni uređaji u motornim vozilima koji pomažu vozaču u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu fizičkim i sistemskim ograničenjima i ne oslobađaju vozača odgovornosti za upravljanje svojim vozilom. Dozanjte (prije vašeg prvog putovanja) u vašem priručniku za uporabu koja su ograničenja sustava potpore u vožnji.