Sigurnost

Sigurnost s 5 zvjezdica.

Potpuno novi SEAT Leon odlikovan je s pet zvjezdica od strane europske organizacije za sigurnost Euro NCAP.

Potpora za vozača

Podržani u svakom trenutku.

Kombinacija sustava potpora brine se za vašu sigurnost. Od trenutka kada izađete s parkirališta, kroz svaki zavoj na vašoj dionici, pa čak u hitnim slučajevima - mi vam čuvamo leđa.

ACC

Uvijek korak ispred.

Uz ACC, prednji radar neprestano otkriva potencijalnu opasnost na dionici ispred vas. U slučaju da drugi automobil bočno prelazi vaš vozni trak ili se radi o opasnom zavoju - vaš Leon uvijek je spreman za kočenje. U svrhu regulacije brzine, sustav koristi kamere i navigacijski sustav za analiziranje zavoja i ograničenja brzine.

Blind-Spot senzor

Samo naprijed. Imate zeleno svjetlo.

Blind-Spot senzor prepoznaje približavanje automobila izvan vašeg vidnog polja u području do 70 metara. Sustav vas također pri izlasku iz vozila upozorava na moguće sudare.

Travel Assist

Putujte više. Vozite manje.

Travel Assist omogućuje poluautomatsku vožnju u cjelokupnom rasponu brzine. Također vam pomaže u prepoznavanju radova na cesti, ležećih policajaca i još mnogo toga.

Sigurnost na prvom mjestu

Na sunčanoj strani. Sa sigurnošću

Exit Assist

Izlazak iz parkirnog mjesta unatrag? Vaš vas automobil vizualno i zvučno upozorava na vozila koja se približavaju. Ili se zaustavlja, ako je to potrebno.

Pre-Crash Assist

Uz pomoć sustava senzora i stražnjih radara, ova potpora priprema vozilo i putnike za mogući sudar u kritičnim situacijama, primjerice, zatezanjem sigurnosnih pojaseva i zatvaranjem prozora.

Potpora u slučaju nužde 3.0

Ako vozač više ne reagira, automobil samostalno preuzima kontrolu: uključuje uređaj za svjetlosno upozoravanje, održava vozilo na voznom traku i zaustavlja ga.

Zračni jastuci

Uvijek mirni. I sa zračnim jastucima.

Sigurnost na koju se možete osloniti: sustav zračnih jastuka u novom SEAT Leonu štiti vas iz svakog kuta.

Želite li saznati više o SEAT Leonu s 5-era vrata?

Potrošnja goriva 4,3 - 6,7 l/100 km. Emisija CO₂ 113 - 151 g/km. Verzija 03/2023.