Za najbolje moguće iskustvo na mrežnim stranicama
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja najboljeg korisničkog iskustva. Daljnjim korištenjem naše stranice prihvaćate upotrebu naših kolačića (strogo neophodni kolačići). Kolačići za koje je potrebna privola (analitički kolačići, funkcionalni kolačići, kolačići za personalizirane sadržaje) postavit će se tek nakon njezinog aktiviranja. Ako date svoju privolu za korištenje kolačića, identifikacijske podatke obrađivat će naši partneri (ponuditelji usluga za kolačiće i IT pružatelji usluga). Za ovu internetsku stranicu i kolačiće odgovorno je društvo Porsche Croatia d.o.o. Dodatne informacije o korištenim kolačićima i načinu njihovog deaktiviranja možete pronaći u našoj
Aktiviraj sve kolačiće
Sigurnost

Možete biti mirni

U SEAT Leonu uvijek ćete se osjećati sigurno zahvaljujući tehničkim sustavima kao što su sustav zaštite pješaka i potpora kod prometnog zastoja. Sve što vam je potrebno da biste bili smireni prilikom svake vožnje!

Potpora kod prometnog zastoja

Dosta je stresa, uživajte!

U SEAT Leonu prometni zastoj može biti prilika za opuštanje. Potpora kod prometnog zastoja procjenjuje udaljenost od vozila ispred vas te regulira povećanje i smanjenje ubrzanja.

Sustav zaštite pješaka

Uvijek spreman na iznenađenja

Dodatni par očiju nikad se ne može prevariti. Sustav zaštite pješaka evidentira ako netko prolazi ispred vozila i prije automatskog kočenja daje zvučno i vizualno upozorenje.

Istaknuti detalji

Potpora u vožnji

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku

Potpora zadržavanja vozila na voznom traku pomaže vam da ostanete u željenom voznom traku te vas upozorava ako iz njega izlazite i automatski korigira smjer vozila.

Potpora za duga svjetla

Potpora za duga svjetla automatski prebacuje s dugih na kratka svjetla i obrnuto. Ona identificira kako promet iz suprotnog smjera tako i vozila ispred vas te osvijetljene stambene četvrti.

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Sustav prepoznavanja prometnih znakova sinkroniziran je s vašom prednjom kamerom. Senzori detektiraju ograničenja brzine, zabrane pretjecanja i najave radova na cesti s ciljem da vas upozore na ono što slijedi.

Potpora za hitne slučajeve

Brine o vama

U SEAT Leonu možete se opustiti znajući da potpora za hitne slučajeve intervenira kada vi to niste u stanju učiniti na način da automatski započinje postupak kočenja kako bi vas upozorila i u konačnici potpuno zaustavila vozilo.

Sustav detekcije umora vozača

Otvorenih očiju

Aktivni stil života pun je uzbuđenja i može uzrokovati umor. Ne morate se brinuti ako ste na putu jer će vas sustav prepoznavanja umora održavati budnima.

Adaptivni tempomat (ACC)

Mala dodatna pomoć

Namjestite konstantnu brzinu i uživajte u svojoj svakodnevnoj vožnji. Adaptivni tempomat brine za ubrzavanje i usporavanje u skladu sa stanjem u prometu. Vi možete maknuti nogu s papučice gasa i opustiti se.

Želite znati više o modelu SEAT Leon?

Sustavi potpore u vožnji su elektronički pomoćni uređaji u motornim vozilima koji pomažu vozaču u određenim vozačkim situacijama. Međutim, ovi sustavi podliježu fizičkim i sistemskim ograničenjima i ne oslobađaju vozača odgovornosti za upravljanje svojim vozilom. Dozanjte (prije vašeg prvog putovanja) u vašem priručniku za uporabu koja su ograničenja sustava potpore u vožnji.